Administracions

La CUP denuncia que no té accés als documents d'Inipro

El govern local no els ha donat els informes sobre la feina de l'empresa

El grup municipal de la CUP a Tarragona va denunciar ahir que el govern municipal no els ha donat accés als documents que acrediten la feina realitzada per l'empresa Inipro a l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) entre els anys 2010 i 2012, tot i que ho havien sol·licitat. La candidatura, que va denunciar el conegut com a cas Inipro i que és acusació popular en el procés judicial obert, havia fet aquesta petició un cop es va aixecar el secret de sumari. La resposta del govern és, però, que el consistori no ha rebut notificació oficial de l'aixecament del secret i no pot donar accés als documents.

Com a resposta, els regidors de la CUP han presentat al jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona un escrit perquè sigui el jutge qui reclami aquests documents. “Són la base de la defensa per part del govern i, si aquests documents van existir, ara s'han esfumat, perquè a l'expedient no hi són”, va assegurar Jordi Martí, regidor de la CUP. L'informe policial elaborat per la Guàrdia Civil ja subratllava els dubtes sobre la feina que realment hauria fet Inipro, ja que cap dels treballadors interrogats coneixia quines tasques va desenvolupar a l'IMSS ni qui eren els encarregats de fer-ho.

La CUP també va detallar que la tercera empresa que va prendre part en el concurs pel qual es va contractar Inipro, Gallet, manté també connexions amb la primera, ja que el seu propietari és apoderat d'una altra empresa que comparteix seu amb Inipro. Quant a la segona candidata, Itinere, ja es va descobrir que era filial d'Inipro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia