Administracions

La Diputació de Girona destina un 11% més al fons de cooperació local

Modifica les bases reguladores per fer-ho més equitatiu

ERC, el PSC i la CUP s'abstenen per falta de debat

El ple de la Diputació va aprovar ahir les bases reguladores de subvencions del fons de cooperació econòmica i cultural del 2016. Com ja es va anunciar en el ple del pressupost, la partida per a aquest fons –el més important que l'ens destina als consistoris– creix un 11%, fins a 13.020.000 milions (el 2015 van ser 11.720.000; és a dir, s'hi destinen 1,3 milions més). A més de l'augment de la dotació –el president, Pere Vila, va avançar que el 2017 tornarà a augmentar –, s'han modificat les bases reguladores “per fer-ho més equitatiu”, segons va explicar el vicepresident tercer, Fermí Santamaría. Va recordar que el sistema de distribució data del 2003 i va dir que s'han mirat de “solucionar alguns greuges”, sobretot pel que fa als 77 municipis que tenen entre 500 i 2.000 habitants, que fins ara cobraven una quota fixa similar a la dels que tenen menys de 500 habitants.

Tots els partits de l'oposició van valorar positivament l'augment de la quantia, però ERC, el PSC i la CUP van criticar la falta de debat polític per consensuar els canvis i per això es van abstenir. El grup Independents de la Selva sí que va votar-hi a favor.

A més, es van aprovar també un seguit de bases reguladores i convocatòries de subvencions en l'àmbit de la promoció econòmica, el medi ambient, sistemes i tecnologies de la informació, i comunicació i cooperació cultural.

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat una moció del PSC per la igualtat del món municipal, i la CUP va demanar explicacions per les partides de diferents decrets i per la dedicació exclusiva del diputat de govern Lluís Portabella, que encara no té funcions adjudicades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona