Administracions

Tots els regidors d'Olot subscriuen un codi ètic

El ple aprova el document, que preveu transparència en retribucions

Mana fomentar la participació

Unes retribucions i unes indemnitzacions dels regidors que responguin a criteris objectius i que es facin públiques, el foment de l'associacionisme i dels mecanismes de participació ciutadana i les reunions periòdiques amb l'oposició són algunes de les principals normes del codi de bon govern aprovat ahir per unanimitat en el ple d'Olot. Aquest codi concreta que els canvis patrimonials o d'activitats s'hauran de comunicar al registre de béns i interessos i que tots els regidors hauran de fer una declaració d'incompatibilitats i d'activitats que els reportin ingressos.

Així mateix, el document remarca que les retribucions han de respondre a criteris objectius, com el nombre d'habitants i el pressupost municipal, i que es prendrà com a referència les d'altres ajuntaments de municipis de dimensions similars.

El nou codi preveu diverses mesures per millorar la qualitat democràtica i mana dur a terme comissions de control de la contractació pública de l'Ajuntament, reforçar la via de comunicació de suggeriments i reclamacions i reunions periòdiques amb l'oposició per cercar acords i afavorir el bon govern. I, finalment, per impulsar una democràcia participativa, el document preveu fomentar l'associacionisme, crear un consell d'infància i, entre altres aspectes, establir mitjans de consulta a la ciutadania.

LA XIFRA

37
punts
amb propostes concretes inclou el nou codi ètic al qual els regidors han donat el vistiplau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia