Administracions

La Diputació de Girona, la dotzena més transparent de l'Estat

Es fa públic l'informe de l'ONG Transparència Internacional, que li ha atorgat 92,5 punts sobre 100

La transparència de la Diputació de Girona ha estat qualificada com a “excel·lent” per l'ONG Transparència Internacional (IT), que li ha atorgat 92,5 punts sobre 100 en l'informe fet públic ahir sobre la transparència a les diputacions de l'Estat. L'informe situa la Diputació de Girona en el 12è lloc –empatada amb les de Càceres i Castelló– de les 45 diputacions de l'Estat. En l'àmbit de Catalunya ocupa el segon lloc, per darrere de Tarragona –primera, amb 100 punts, igualada amb Biscaia, Huelva, Palència i Valladolid– i per davant de Barcelona (86,3) i de Lleida (75). Cal destacar que la valoració de la diputació gironina aquest 2015 millora de molt la que va obtenir tant el 2012 (només 31,3 punts, 34a) com el 2013 (66,3 punts, 26a). L'any passat no hi va haver informe. En aquest sentit, destaca la posada en funcionament del Portal de Transparència el juny passat.

Transparència Internacional fa aquesta avaluació a partir de l'anàlisi del compliment de 80 indicadors que cobreixen els aspectes més importants sobre la informació que les diputacions han d'oferir a la ciutadania, i que inclouen informació sobre contractacions, pressupostos i gestió econòmica, subvencions, convenis, càrrecs electes, organització, etcètera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia