Administracions

Caldes no descarta assumir la gestió del balneari del Colón

Govern i oposició s'uneixen per iniciar l'expedient de resolució del servei amb l'empresa un cop acabat el termini del contracte

Es rebutja una pròrroga a l'actual concessionària, que, segons CiU, deu un milió d'euros

El nou govern d'ERC i el PSC de Caldes es va estrenar dilluns afrontant una de les patates calentes que marcaran aquest mandat al municipi. Els dos grups es van alinear al costat de la proposta feta per CiU, ara a l'oposició, d'iniciar l'expedient de resolució de la concessió del servei de balneari de l'hotel Colón a l'empresa Stel Groc SA, gestora també de l'establiment hoteler, i després de quinze anys de contracte. Amb l'expedient també es denega la pròrroga del servei, que havia demanat la concessionària, i segons el consistori, a l'abril haurà finalitzat definitivament la relació amb la mercantil. Amb aquest gest, segons fonts del govern local, es pretén demostrar “el ferm compromís de resoldre un dels problemes més greus que arrossega aquest consistori”.

En tot cas, però, el camí tot just s'ha iniciat. El regidor socialista Miquel González, que assumirà Urbanisme en el nou equip de govern, entre altres responsabilitats, avança que en els pròxims dies es comunicarà oficialment a l'administrador de la concessionària, Antoni López Bosch, l'acord de l'Ajuntament. Al mateix temps se li demanarà que resolgui el deute assumit amb el consistori, que el grup de CiU va xifrar en un milió d'euros.

L'empresa tindrà quinze dies per presentar-hi les corresponents al·legacions i, en aquest sentit, el regidor assegura: “Estem disposats a parlar amb l'empresa, però tenim seriosos dubtes que pugui resoldre el seu deute.” “La gestió del balneari passarà a mans municipals i no descartem que sigui el mateix Ajuntament el que n'assumeixi la gestió directa”, va explicar el regidor. González vincula aquesta decisió al fet que l'equip de govern conegui “amb tots els pèls i senyals” la informació relativa a l'equipament i que en els darrers vuit anys han hagut de consultar com a oposició. “A l'abril hem de fer una concessió nova i ja disposem d'un informe previ en què es recullen les deficiències que ha acumulat el servei. Hem de fer números i prendre la decisió correcta”, afirma. Miquel González recorda que la concessió de la gestió de les aigües termals de les quals es nodreix el balneari van ser prorrogades a l'Ajuntament al seu moment pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient fins al 2032. “Volem que el balneari del Colón funcioni, perquè és un valor per al poble, però no podem acceptar que es converteixi en una càrrega”, va precisar.

Un altre expedient

Paral·lelament al procés de l'expedient de resolució, l'Ajuntament de Caldes manté obert un altre expedient, aquest cop sancionador, per acumulació d'incompliments molt greus, com ara que feia publicitat enganyosa de serveis de talassoteràpia tot i que ja no funciona la captació d'aigua de mar. L'Agència de Salut Pública va fer tancar provisionalment el balneari al mes d'abril per problemes de salubritat. El propietari va assegurar llavors que totes les mancances s'havien resolt.

El contracte del balneari públic no prospera

Un segon punt que va ser retirat correspon al que havia de retre comptes i prorrogar el contracte amb l'empresa adjudicatària Aigües Termals Caldes SL per quatre anys i set mesos.

El Festival de Santa Florentina, pendent

L'equip de govern d'ERC i el PSC no va aprovar la urgència per debatre els comptes del Festival de Santa Florentina i la proposta de continuïtat per aquest 2016. El punt va ser retirat.

Rebuig del pla hidrològic de la conca de l'Ebre

Una moció inicial d'ERC, a la qual es van afegir CiU i el PSC, va servir per aprovar el rebuig contra el pla hidrològic de l'Ebre que planteja l'Estat i que ha provocat manifestacions en contra.

L'alcaldessa felicita CiU per “un ple amable”

L'alcaldessa de Caldes, Rosa Pou (ERC), va acabar la sessió, seguida per una trentena de persones, agraint a CiU, ara a l'oposició, que hagués col·laborat en la celebració d'“un ple amable”.

Aprovades les bases de la borsa de treball públic

El ple va aprovar inicialment les bases generals de les borses de treball per a contractacions laborals temporals i/o nomenaments d'interins per substituir empleats públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona