Administracions

Badalona investiga si existeixen coaccions dins la Guàrdia Urbana

L'alcaldessa, Dolors Sabater, obre una comissió d'investigació per les queixes d'un sindicat

La PSU diu que hi ha pressions perquè no es facin informes

Ni vuit mesos ha trigat l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), a obrir la seva primera comissió d'investigació. En aquest cas, Sabater vol esclarir si dins el cos de la Guàrdia Urbana hi ha pressions d'algun o alguns comandaments cap als agents per tal que no instrueixin diligències de les intervencions que es porten a terme, i així no quedin registrades.

La decisió de l'alcaldessa és, ara per ara, la principal conseqüència de la denúncia que el representant de la Plataforma Sindical Unitària (PSU), Pedro López, va formular en el ple. López, que va demanar la paraula per reclamar que es restitueixi la unitat de reforços i emergències de la policia local (l'Omega), va assegurar que si algunes estadístiques en matèria de seguretat havien millorat darrerament és només perquè “no es fan diligències de totes les intervencions, algunes de les quals han tingut navalles i ambulàncies pel mig”.

Al mateix ple, el popular Xavier García Albiol va qualificar de “gravíssims” els fets descrits. “Gairebé es coacciona la gent per tal que no facin informes”, va afirmar Albiol, tot reclamant la creació d'una comissió d'investigació.

L'alcaldessa de Badalona ha manifestat la seva voluntat d'arribar fins al final del cas, tant per defensar el bon nom de la Guàrdia Urbana com per actuar si s'ha comès algun tipus d'irregularitat. Així mateix, ha donat ordres per tal que es revisin tots els informes dels darrers mesos, un rastreig que ha d'ajudar a descobrir si alguna cosa està fora de lloc. L'alcaldessa ha garantit que, amb el resultat final a la mà, es prendran “les mesures corresponents”. No ha anat més enllà amb aquesta qüestió, però Sabater sembla disposada tant a actuar contra qui pugui coaccionar els companys com contra qui aboqui falses acusacions. L'alcaldessa recorda que mai fins al dia del ple “cap sindicat m'havia fet arribar cap queixa en aquest sentit”.

Precisament als sindicats ha adreçat una carta en què es mostra confiada que, si algú ha detectat
els fets denunciats, “haurà emprès les accions legals corresponents”. Segons Pedro López, els agents implicats no denuncien “per por de represàlies”.

D'altra banda, l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Guàrdia Urbana, des d'on s'instrueixen diligències penals, ha manifestat “la més enèrgica repulsa” a les declaracions de López. L'insten a posar en mans del jutge qualsevol conducta il·legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia