Administracions

La Diputació obre la convocatòria dels fons locals

Hi destina, com s'havia anunciat, un total de 13 milions, un 11% més que el 2015

La junta de govern de la Diputació de Girona ha obert als ajuntaments de la demarcació la convocatòria del fons de cooperació econòmica i cultural del 2016, a la qual, com s'havia anunciat, destinarà 13.020.000 euros. Aquesta quantitat és un 11% superior a la que hi va destinar el 2015 (11.720.000 euros). Aquest any, doncs, la dotació d'aquesta partida ha augmentat 1,3 milions.

La convocatòria de presentació de sol·licituds estarà oberta fins al 15 de març, i els ajuntaments podran invertir el 85% de l'ajut en inversions municipals i despeses corrents de serveis de caràcter obligatori (com ara l'enllumenat públic, el clavegueram, l'accés a nuclis de població, la pavimentació de vies públiques o la neteja viària) i el 15% restant, a despeses culturals. En aquest últim apartat, a partir d'aquest any una part de la subvenció s'haurà de destinar a fomentar la dinamització i les activitats a les biblioteques i sales de lectura municipals –als municipis on n'hi hagi–, ja que la Diputació vol impulsar i dinamitzar aquests equipaments.

El fons de cooperació econòmica i cultural és la partida d'ajuts de la Diputació més important que es destina als ajuntaments i va ser creat fa tres anys per la unió dels antics fons de subvencions de cooperació municipal i fons de cooperació cultural. Els ajuts es distribueixen en funció de diversos criteris de població i superfície dels municipis i les quanties van des dels 850.000 euros fixos que es destinen a Girona fins a quantitats d'entre 26.000 i 28.000 euros en una trentena de municipis petits.

De fet, aquest any s'ha modificat el sistema de distribució entre els ajuntaments, que datava del 2003, per “solucionar alguns greuges”, sobretot pel que fa als 77 municipis que tenen entre 500 i 2.000 habitants, que fins ara cobraven una quota fixa similar a la dels que tenen menys de 500 habitants. Així ho va explicar el vicepresident tercer de la Diputació, Fermí Santamaria, en el ple del desembre, en què es van aprovar les bases reguladores d'aquesta subvenció gràcies als vots de l'equip de govern i d'Independents per la Selva. ERC, el PSC i la CUP es van abstenir per la falta de debat polític a l'hora de consensuar els canvis. En aquell ple, a més, el president de la Diputació, Pere Vila, va anunciar que el 2017 tornaria a augmentar la dotació per a aquest fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona