Administracions

Sistach cedeix a Sagrera el primer testimoni com a síndic local de Palamós

El defensor dels palamosins s'acomiada després de més d'una dècada en el càrrec, amb 112 veïns atesos el 2015

Sagrera promet continuar el camí obert

El relleu en la sindicatura municipal de greuges de Palamós, el primer des que el consistori va crear el càrrec a final de 2004, va culminar dimarts amb el traspàs de la responsabilitat del defensor sortint, Jordi Sistach, al seu successor, David Sagrera. Sistach, comiats a banda, va aprofitar per presentar la memòria del seu darrer exercici, el del 2015, en què va atendre 112 veïns, menys que a l'any anterior. Consultes a banda, Sistach va intervenir en set mediacions i va obrir expedients per 51 queixes, 30 de les quals es van resoldre a favor dels demandants.

Entre els temes més denunciats, qüestions de medi ambient –sorolls d'aparells d'aire condicionat, lladrucs dels gossos, els excessos de la despertà de carnaval, la pista de bàsquet al passeig i els senglars que baixen de les Gavarres i malmenen els conreus–, l'habitatge –els desnonaments i el fenomen de l'ocupació, entre els drets dels ocupants i el dels propietaris– i la salut pública, les sancions i els impostos. Sistach va tancar la intervenció amb la denúncia del drama dels refugiats que intenten arribar a Europa, i va rebre el reconeixement unànime de tots els grups.

El seu successor, el president de Gespa Teatre, David Sagrera, li va lloar “l'esforç i talent de crear la figura des de zero” i li va agrair el camí obert per continuar construint el paper de síndic municipal.

LA XIFRA

112
veïns
va atendre Jordi Sistach com a síndic palamosí l'any passat, l'onzè en el càrrec, des del febrer de 2005.

Ferrés censura un decret ‘familiar'

La portaveu del PSC, Teresa Ferrés, li va retreure a l'alcalde, Lluís Puig, que hagués signat un decret per nomenar la seva parella –treballadora municipal fent tasques de bibliotecària– com a cap de l'equipament de manera temporal mentre duri la baixa laboral de la directora de la biblioteca Lluís Barceló i Bou.

Ferrés va censurar que “el decret del 21 de gener és nul de ple dret” per la incompatibilitat familiar entre Puig i la seva companya. I tot i que l'alcalde es va defensar, perquè no estan casats, només són parella i d'entrada ningú els havia alertat que el nomenament provisional no s'ajustés a llei, va admetre que finalment havien detectat la incompatibilitat i que ja ho havien esmenat. “El signarà el primer tinent d'alcalde”, va anunciar, i ahir Jordi Pallí (CDC) va completar el tràmit. La baixa va tenir lloc el dia 11 de gener i el nomenament en funcions, amb un complement salarial de 414 euros al mes, és vàlid fins que la directora de la biblioteca rebi l'alta. Ferrés va demanar “molta més cura” i li va retreure que, tot i no estar casats,“ és la mare dels seus fills”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona