Administracions

Badalona ofereix dos concerts de gran format per evitar les ‘vaquillas'

El govern local es mostra disposat a pagar una alternativa a la cursa de braus

Les cites musicals tindrien lloc el 18 i el 19 de juny, al parc del Gran Sol

La suelta de vaquillas de Llefià, a Badalona, sembla tenir els dies comptats. El govern de Badalona va comunicar ahir als representants de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià-Gran Sol, organitzadors de la festa, que està disposat a assumir el cost de dos concerts de gran format per evitar que perduri la cursa de braus. Aquesta és la condició que han imposat els veïns per renunciar a una festa amb jònecs que acumula més de trenta anys d'història i que enfronta partidaris i detractors.

L'executiu local, amb l'alcaldessa, Dolors Sabater, al capdavant (ella és també la regidora delegada al districte de Llefià), es va reunir ahir amb la junta de l'entitat veïnal. La regidora de Cultura, Laia Sabater, qui està liderant les negociacions en nom del govern, es va limitar a afirmar, només d'acabar la reunió pels volts de dos quarts de deu de la nit, que la trobada havia anat “molt bé” i que les dues parts mantenen vives les converses per mirar d'arribar a un acord. Sabater no va desvelar el contingut de la proposta llançada ahir pel govern però va subratllar que les dues parts estan “en sintonia”.

Van ser els membres de l'associació de veïns els que van anar més enllà i van revelar que l'executiu local està disposat a organitzar dos concerts de gran format, l'un amb un artista de més renom que l'altre per un tema de pressupost, els quals vindrien a substituir la suelta de vaquillas. Sempre segons la versió dels veïns, les cites musicals tindrien lloc els dies 18 i 19 de juny, al parc del Gran Sol. Són les dates, dia amunt dia avall, en què l'associació acostuma a organitzar la cursa de braus, una iniciativa que té lloc dos dies consecutius i que reuneix unes cinc mil persones per dia.

L'associació de veïns, tal com va explicar el seu president, Jordi Mesas, fins i tot va lliurar als representants del govern una llista d'artistes amb el preu que cobren per actuar, entre els quals hi ha Chenoa, Manu Tenorio, Estrella Morente i Ecos del Rocío. El cost dels concerts, que no s'ha fet públic, l'assumiria íntegrament l'Ajuntament.

LES FRASES

Encara estem en període de converses però és cert que les negociacions estan anant molt bé
Laia Sabater
Regidora de cultura
La reunió ha estat molt agradable però la setmana que ve haurem de decidir si caixa o faixa
Jordi Mesas
av sant joan de llefià-gran sol
Les converses van pel bon camí i sembla que tots volem oferir als veïns dos concerts de qualitat
Andrés Padilla
av sant joan de llefià-gran sol

Ultimàtum dels veïns al govern

Els representants de l'entitat veïnal van sortir “contents” de la trobada d'ahir però, això no obstant, no s'estan de recordar al govern de Badalona que el marge de temps s'estreny i que no disposen de gaires dies per prendre una decisió definitiva sobre la cursa de braus, l'única d'aquestes característiques que se celebra a l'àrea metropolitana. “Si la setmana que ve no tenim cap proposta definitiva sobre la taula, aleshores haurem de començar a tramitar les vaquillas o ja no arribaríem a temps d'organitzar-les”, alerta el president de l'associació de veïns Sant Joan de Llefià-Gran Sol, Jordi Mesas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona