Administracions

L'Hospitalet obre el CMM a la ciutat amb conferències

Un cicle de xerrades sobre l'aplicació de les noves tecnologies a la medecina i a la creació de feina precedeix el congrés

La ciutat mostrarà l'oferta gastronòmica amb una carpa oberta a la fira

El Congrés Mundial del Mòbil (CMM) no serà només un esdeveniment de portes endins, per als professionals de la telefonia mòbil, sinó que s'acostarà a diversos col·lectius de l'Hospitalet. Això és el que pretén l'Ajuntament de l'Hospitalet i GSMA, l'organitzador del congrés de telefonia mòbil, amb les jornades que van començar dijous passat i que s'acabaran divendres, just a les portes de la celebració del CMM.

“Pretenem que el Mobile no sigui només un esdeveniment sinó que la ciutat també el visqui”, explica l'alcaldessa, Núria Marín. La proximitat es vol aconseguir de dues maneres: “acostant la tecnologia a diversos col·lectius per trencar l'escletxa digital i apropant els visitants del congrés a la ciutat”, aclareix Marín.

El programa de promoció de les noves tecnologies va començar dijous passat amb una jornada per a treballadors del món de la salut i la recerca. A l'hospital de Bellvitge, s'hi van poder sentir conferències sobre la promoció de la salut, la motorització dels pacients crònics a domicili i l'aplicació Anapphylaxis, creada per evitar les reaccions al·lèrgiques greus.

El cicle continuarà dimarts vinent amb una sessió per a instituts de formació professional, en què s'explicarà l'experiència de diverses empreses emergents amb la tasca que han fet amb robots i realitat virtual. Dijous, al centre Gornal Activa, s'explicarà l'ús de les xarxes socials, les eines digitals per buscar feina, crear negocis i per comprar per internet.

Gastronomia local

D'altra banda, amb la voluntat de donar a conèixer part de la gastronomia local als assistents al Congrés Mundial del Mòbil del recinte de la fira, el consistori i l'associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat han organitzat l'Hospitalet Experience. Es tracta d'una carpa en què set restaurants de la ciutat oferiran tapes clàssiques. Al llarg del dia hi haurà sessions de discjòqueis i actuacions de flamenc amb la col·laboració de la sala Salamandra. L'envelat estarà obert a tothom perquè l'objectiu és doble: “acostar als ciutadans a l'ambient del Mobile i que els assistents gaudeixin de la ciutat”, explica Marín. En aquest sentit, l'alcaldessa precisa que en els últims anys estan veient participants de la fira que fan reserves a restaurants de la ciutat. “Hem d'intentar que consumeixin a l'Hospitalet i que el Mobile no s'associï només a la marca Barcelona. Crec que ho estem aconseguint, però volem millorar”, conclou. La presència a la ciutat s'està notant en l'ocupació hotelera, que serà del 100% als hotels més propers, com el Renaissance Barcelona Fira o el Porta Fira.

LES FRASES

Volem acostar la tecnologia a diversos col·lectius per trencar l'escletxa digital i apropar els visitants del congrés a la ciutat
Hem d'intentar que els visitants consumeixin a l'Hospitalet i ho estem aconseguint
Núria Marín
Alcaldessa de l'hospitalet

Creix l'ocupació dels hotels al Baix Llobregat

Rosa M. Bravo

Els hotels del Baix Llobregat van registrar, l'últim trimestre del 2015, l'ocupació més alta dels últims set anys en aquest període. Segons les dades que ha recopilat l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l'ocupació dels hotels en aquest període va ser del 62% i la dels apartaments, del 52%. L'ocupació d'aquest període és superior a la mitjana de Catalunya, que és del 55,4%, i de la demarcació de Barcelona, del 54,2%. Ha estat, però, una ocupació de 23 punts inferior a la del tercer trimestre del 2015, que coincideix amb el període estival. Els hotels que han registrat més clients han estat els de categoria inferior, i les reserves per a grups s'han concentrat en els de categoria superior.

L'últim trimestre de l'any es caracteritza per clients de negocis, un sector que va a l'alça. Concretament, el 57% de visitants ho han fet per negocis. Augmenta el pes de clients catalans i francesos. En nombres absoluts, els gros de clients dels hotels del Baix Llobregat prové de Catalunya, Madrid i València.

Les activitats esportives i de vacances són els altres motius d'estada que augmenten al Baix Llobregat. Aquest segon fet va motivar que l'últim trimestre del 2015 va ser el que, a la comarca, va tenir més percentatge de pernoctacions per vacances dels últims set anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona