Administracions

Colau encarrega a Macias dirigir la unió dels tramvies

L'exdiputat de CiU ocuparà un càrrec en el govern de Barcelona en Comú al qual ja s'incorporarà al maig

Com a conseller de la Generalitat, va impulsar la implantació del Trambesòs i el Trambaix

Utilitzant una metàfora futbolística, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha consumat un d'aquells fitxatges que esvaloten el mercat. El fins fa poc diputat de CiU a Madrid Pere Macias s'incorporarà al mes de maig a l'estructura del govern de la capital catalana per fer-se càrrec de “la direcció estratègica” del projecte per connectar les dues xarxes de tramvia actualment en servei. Des del punt de vista jeràrquic, Macias estarà sota les ordres de la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i principalment serà l'encarregat de tutelar l'obra des d'un vessant tècnic, però també institucional.

La seva incorporació, però, no és en absolut innòcua políticament, sobretot tenint en compte l'oposició que el grup municipal de CiU ha expressat reiteradament respecte a la unió del Trambesòs i el Trambaix. I ahir ho va reiterar. “Colau demostra molt poc respecte per nosaltres si es pensa que compra voluntats i consensos amb fitxatges de personalitats o amics”, va opinar sobre aquest tema el cap de CiU, Xavier Trias.

D'ençà de la seva marxa del Congrés arran de les últimes eleccions estatals, Macias estava apartat del primer pla de l'actualitat. Doctorat en enginyeria de camins, canals i ports, actualment presideix la Fundació Cercle d'Infraestructures i també exerceix de professor a la Politècnica. Des del govern de Colau, però, el tret del seu currículum que més es ressalta és el que fa referència a la seva vinculació amb el projecte. Sobre això, cal recordar que va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 1997 i el 2001, des d'on va promoure l'entrada en servei del tramvia el 2004. Igualment, també s'ha recordat que “va posar les bases” del pla director d'infraestructures que insta a unir les xarxes.

LA FRASE

CiU s'oposa a unir el tramvia per la Diagonal i això no ho canviarà cap fitxatge com el de Macias
Xavier Trias
President del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona

Acordar el traçat i rescatar la concessió

Tan bon punt aterri en el càrrec, Pere Macias es trobarà diverses carpetes obertes. Una és la d'acordar el traçat per on es farà la connexió del Trambesòs i el Trambaix. Els estudis tècnics i la voluntat de Colau dicten fer-ho per la Diagonal, una obra xifrada en 175 milions. També caldrà parlar de la concessió del servei, que ara està en mans privades i que el govern local voldria que s'obrís a la participació pública. Macias haurà de trobar la manera de fer-ho. El que s'ha de veure és si l'exconseller tindrà un paper en les negociacions per pactar el projecte amb l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona