Administracions

El pas a Can Poc Oli guanya el procés manresà

Gairebé tres mil persones voten el pressupost participatiu

Manresa escull tres projectes socials i dos d'entorn

La passera sobre el riu Cardener a la zona de Can Poc Oli ha estat el projecte més votat en la segona edició dels pressupostos participatius de Manresa. L'alcalde, Valentí Junyent, i la regidora de Participació, Mireia Estefanell, van desvelar ahir al migdia les propostes guanyadores.

Al final, l'Ajuntament executarà cinc projectes, i no quatre, com s'havia apuntat en un inici. L'ampliació es deu al fet que les quatre propostes que han quedat en primer lloc no arribaven a exhaurir el total de la partida de 200.000 euros –es va demanar a les entitats que els projectes no excedissin els 50.000 euros–, amb la qual cosa se n'ha pogut incloure un cinquè. Amb tot, “encara quedarà un romanent de 37.000 euros que es destinarà a acció social, tal com va acordar el ple per unanimitat”, va detallar Junyent.

La passera sobre el Cardener, que va rebre 984 vots, està pensada per relligar els camins que ressegueixen les dues ribes i per millorar la connectivitat amb el camí de Sant Jaume, el camí de Sant Ignasi i el de la riera de Rajadell. Segons feien notar les entitats que van presentar el projecte, la passera ha de permetre que “la xarxa d'itineraris a peu, en bici i a cavall pels entorns de Manresa i l'Anella Verda quedi enllaçada al sector sud del municipi”.

Darrere la passera van quedar el projecte de berenar social i casal infantil d'estiu del barri de les Escodines (934 vots); un espai multisensorial per al Centre de Recursos en Trastorns de l'Espectre Autista (878); un projecte per explicar la malaltia de l'Alzheimer al públic infantil a través d'un conte (838), i la segona fase d'adequació del camí de la riera de Rajadell (832).

Aposta per la infància

Carme Carrió, presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, va seguir l'elecció en directe i va celebrar que, “dels cinc projectes, tres són dedicats a la infància i això vol dir que Manresa aposta pel futur; hem de recuperar el dret social dels infants”. Junyent hi va afegir: “Els altres dos són d'entorn natural, fet que demostra que també hi estem preocupats.”

L'alcalde i Estefanell es van mostrar “contents” per la participació. En total, van votar 2.988 manresans, set vegades més que l'any passat, en què van votar 417 persones, que només van tenir un dia per votar de manera presencial. La clau, va dir Estefanell, ha estat l'obertura del procés al món digital, un fet que, a més, els ha permès esbrinar dades, com l'edat dels votants: “Ens servirà per saber les franges que cal millorar de cara a altres processos.”

L'alcalde Junyent també va donar la xifra per bona, tot i que va reconèixer que havia faltat poc perquè el percentatge de participació –que es va quedar en un 4,73%– “arribés al 5% que marquen els tècnics per donar per bona una votació”.

LA XIFRA

4,73
per cent
de participació en el procés. Valentí Junyent dóna per bona una xifra que “ja és a prop del 5%”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona