Administracions

Les obres de l'hotel de luxe de Sant Feliu es reprenen

L'Ajuntament va demanar a la propietat mantenir la façana per estudiar la manera de protegir uns esgrafiats

Les obres del que ha de ser el futur hotel Elke, un establiment de luxe que es preveu edificar a la rambla del Portalet, a Sant Feliu de Guíxols, començaran formalment avui amb l'acta de replanteig. Les obres, que es plantegen a l'illa on hi havia els antics Rex I i Les Noies, ambdós dels germans Anlló, havien estat aturades per qüestions administratives, a part que la promotora volia avaluar aspectes del projecte, al marge de mantenir o no la façana de l'antic hotel.

L'Ajuntament, al seu moment, ja va demanar a la promotora si podia deixar dempeus una de les façanes perquè s'havien trobat uns esgrafiats, uns motlles i les baranes dels balcons. Aquesta petició va ser atesa, si bé sense garanties que es pogués acomplir, atesa la complexitat de l'enderrocament, l'estructura i els dèbils fonaments. Finalment, però, la façana es va poder mantenir. En tot aquest procés, experts del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat van analitzar la façana i en un informe van recomanar conservar els esgrafiats i els elements d'interès patrimonial.

Hotel de quatre estrelles

La promoció veia bé de mantenir-la –de fet, es manté dempeus i està reforçada–, i pel que fa als esgrafiats hi ha moltes maneres de conservar-los, a banda de mantenir la façana, com ara fer motlles. El propietari del nou hotel que ocuparà l'antic espai dels hotels Les Noies i Rex I és un inversor rus. El projecte preveu fer un hotel de quatre estrelles i 65 habitacions gràcies a una inversió de sis milions d'euros.

Un cop es va completar l'enderroc dels dos vells hotels, Rex I i Les Noies, es va comprovar que la façana de la rambla presenta un elevat risc d'esfondrar-se –tot i haver-se consolidat– un cop s'hagi d'abordar l'excavació prevista per als fonaments sobre els quals s'ha d'aixecar el nou edifici.

El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, ha indicat que les obres de construcció de l'hotel Elke es reprendran demà, a partir de l'acta de replanteig de l'obra. Segons Saballs, feia uns dies que no hi havia moviment al solar on hi havia hagut dos dels hotels de l'herència Anlló, enderrocats recentment. Segons el regidor, s'havia arribat a especular sobre el fet de si els esgrafiats que es volen conservar de la façana de l'immoble original feien endarrerir l'obra de construcció del futur hotel. L'operació d'extreure els esgrafiats, tot i que és delicada, s'ha fet molts cops, com en el cas de frescos i pintures murals,

LA XIFRA

6
milions d'euros
és el cost que té la inversió per edificar un hotel de quatre estrelles, amb 65 habitacions, a la rambla del Portalet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.