Administracions

societat

Ocupen un gran immoble de Torroella per a usos socials

Es tracta d'una part d'una gran finca del carrer Sant Agustí, propietat d'un banc

La iniciativa parteix d'un grup de veïns que volen, amb autogestió, donar-hi usos socials i potenciar el veïnat

Un espai per a usos socials, d'arrelament del veïnat, basat en l'autogestió, però amb esperit crític. Aquest és l'ideari que impulsa un grup de veïns de Torroella de Montgrí que han ocupat una part d'una gran finca situada al carrer Sant Agustí, número 1, actualment propietat d'una entitat bancària. L'edifici estava deshabitat, abandonat i en procés de deterioració des de fa molts anys, motiu pel qual fa cosa d'un mes un grup de joves es van posar a treballar fent tasques de rehabilitació.

Els impulsors de la iniciativa ho tenen clar: volen apostar per un treball basat en “l'autogestió, l'arrelament a la vida veïnal, el foment del teixit associatiu i el sentit crític, la lluita contra el racisme, el feixisme i el patriarcat”, tot això per a la construcció d'un projecte alternatiu que ha estat batejat com Centre Social Autogestionat (CSA) l'Obrador.

El CSA l'Obrador va iniciar el seu camí dilluns passat, amb la inauguració del centre per posar-lo a disposició de la població.

Èxit d'assistència

Els organitzadors, que van preparar una festa amb arrossada –amb opció vegana– i concerts, van preveure una vuitantena d'assistents, però finalment van ser més de 120 i fins a un total de 500 persones que hi van desfilar al llarg de la jornada.

La festa va començar a la plaça Espanya, des d'on amb una pancarta que deia “Alliberem espais, construïm futur!”, es va anar passant per diversos carrers, fins a l'edifici. Amb la lectura del manifest van mirar de deixar les coses clares: “Volem construir un espai obert on tot tipus de col·lectius, entitats i persones puguin desenvolupar els seus projectes de forma autònoma, reivindicant així la falta d'aquest tipus d'espais a Torroella. Volem que sigui un espai autogestionat col·lectivament, de manera horitzontal i assembleària. Volem, per tant, que resti al marge de tuteles de les diferents institucions públiques, perquè no volem retre comptes a ningú i perquè no som cap empresa destinada a obtenir beneficis. Volem, a més, que sigui un espai integrat en la vida de Torroella i del seu veïnat, i de fet, volem que sigui motor dinamitzador d'aquesta, que ajudi a fer poble i a teixir xarxa comunitària.”

Després de la lectura del manifest, membres de BDS Girona (Campanya pel Boicot, les Desinversions i Sancions contra Israel) van fer una xerrada sobre Palestina. Al llarg del dia hi va haver tallers infantils i per a joves: de pintura, de xanques, de slackline i jocs per a nens, entre altres. La música va anar a càrrec dels grups El Tingladu i Red Domina, rap antifeixista des de Sants, Barcelona, amb unes lletres combatives i plenes de contingut. Després ADN (Amics del Diner Negre) va demostrar que són el grup revelació de l'any, i van acabar el concert Trastokados.

La jornada es va acabar a les vuit del vespre. Els organitzadors es mostren satisfets de l'èxit, especialment d'assistència, amb més de cinc-centes persones que van desfilar-hi al llarg de la jornada.

LA XIFRA

500
persones
van desfilar al llarg de la jornada inaugural del CSA l'Obrador, que es va fer dilluns passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona