Administracions

política municipal

participació ciutadana

Molta participació que encara no es tradueix en acció

No hi ha dubte que l'Ajuntament de Badalona ha fet un viratge en matèria de participació ciutadana, fins al punt que, per primer cop en la història, els veïns podran incidir en sis milions del pressupost d'inversions. La prova pilot va ser amb el pressupost ordinari, en què els ciutadans ja van decidir el destí de 500.000 euros. El govern d'esquerres ha reactivat tots els organismes de representació ciutadana que estaven en estat letàrgic, fins i tot n'ha creat de nous, i ha demostrat un poder de convocatòria i implicació que, lluny encara de ser el somiat, a la ciutat és inèdit. La consulta a la ciutadania, però, contrasta amb els escassos ponts de diàleg que s'han obert amb les forces polítiques de l'oposició, segons la denúncia d'aquestes. Fins i tot el PSC, clau en el ple, expressa aquesta queixa.


Dels deu regidors que formen el govern de Badalona, incloent-hi l'alcaldessa, només dos tenien experiència en la gestió municipal. Aquesta manca de recorregut, sumada a la feblesa que arrosseguen els governs en minoria, contribueix en ocasions a alentir la presa de decisions. En conseqüència, l'acció del govern s'alenteix i es fa menys palpable al carrer. D'altra banda, el fet de voler pactar amb la societat civil fins a la darrera coma de cada document i d'aspirar a prendre decisions al gust de tothom també imprimeix un ritme que dificulta que la gestió doni els fruits esperats, o dins els terminis desitjats. El govern no ha estat capaç de complir la majoria dels seus compromisos o, si més no, d'aconseguir que cristal·litzin dins el calendari desitjat i fins i tot anunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona