Administracions

municipal

toros

L'alcalde de Torroella diu que autoritzarà el correbou

Jordi Cordón assegura que té intenció de fer servir, si és necessari, el seu vot de qualitat a la Junta de Govern, on CiU i el soci polític d'ERC-Junts, que hi és totalment contrari, estan empatats

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, amb el suport de la resta de regidors de CiU, té intenció d'autoritzar la celebració del correbou, que organitza la Penya Sant Marcos, fent servir, si és necessari, el seu vot de qualitat a la Junta de Govern. A més, i segons Cordón, la decisió es prendrà en la junta i en cap cas té intenció d'elevar-ho al ple. Aquesta decisió, sens dubte, tensarà una mica més les relacions amb el seu soci de govern, d'ERC-Junts, formació que està absolutament en contra de la seva celebració i que, a més, va donar suport a la moció que va presentar el partit animalista, Pacma, amb la intenció de prohibir-lo. Una moció que, si bé és cert que es va aprovar, no té caràcter vinculant. Un altre punt que enfronta els socis de govern.

Jordi Cordón ha explicat que quan la Penya Sant Marcos entri la petició –encara no ho ha fet– es tramitarà amb tota normalitat i, si cal, pensa utilitzar el seu vot de qualitat. Cordón diu que no està en contra d'obrir en el futur un debat sobre la celebració del correbou, però remarca que no es pot considerar només sí o no, com s'ha fet a Olot. Cordón opina que el debat ha de ser més ampli i que cal buscar molts més punts de vista que l'exclusiu argument del maltractament animal: “Alguns defensen celebrar la festa sense correbou i això ja és un enfocament.”

L'alcalde, però, continua advertint que la moció presentada pel Pacma és perillosa perquè va més enllà del correbou mateix.

Moció no vinculant

La moció es va aprovar el 5 de maig amb els vots a favor d'ERC (4) –al govern–, l'EST (2) i la CUP (2) –tots dos a l'oposició–, mentre que CiU (4), que té l'alcaldia, i un regidor d'UPM, a l'oposició, hi van votar en contra. COET (2), també a l'oposició, i dos regidors de l'UPM van optar per abstenir-se. En aquell ple les posicions ja van quedar definides i no s'han mogut ni un mil·límetre: Jordi Cordón (CiU) va criticar el Pacma per haver obert al municipi una polèmica que obeeix a uns “legítims” interessos de partit que tenen el seu “focus a les Terres de l'Ebre”. Josep Maria Rufí (ERC-Junts) va recordar que els republicans van presentar, el 1991, una moció, que es va aprovar, en contra dels correbous. Rufí va voler deixar clar que no es tracta d'anar en contra de ningú, sinó que era “un pas endavant amb els signes del temps”.

La posició de Jordi Cordón ja era esperada pels mateixos membres del Pacma i, fins i tot, pels regidors d'ERC-Junts. Els animalistes pocs dies després d'aconseguir la seva victòria al ple van advertir que es malfiaven que l'alcalde, Jordi Cordón, tingués realment intenció de fer efectiva la moció, atès precisament el seu caràcter no vinculant.

LA DATA

05.05.16
El Pacma
aconsegueix que el ple aprovi la seva moció contra el correbou i, a la vegada, tensar la relació entre CiU i ERC-Junts

LA FRASE

Estic a favor de fer en el futur un debat sobre el correbou, però amb tots els punts de vista
Jordi Cordón
alcalde de torroella de montgrí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia