Administracions

Els veïns de Calafell podran presentar mocions al ple

El ple aprova per unanimitat un nou reglament orgànic municipal (ROM) més participatiu

Els veïns hauran de reunir un mínim de signatures

El ple de l'Ajuntament de Calafell ha donat llum verd al nou reglament orgànic municipal (ROM) amb l'objectiu de fomentar la implicació i la participació ciutadana en les dinàmiques municipals. Per això, una de les principals novetats del nou reglament és que permetrà que els veïns de Calafell puguin presentar mocions al ple, sempre que reuneixin un mínim de signatures de suport.

D'aquesta manera, els ciutadans tindran el mateix dret que els grups polítics amb representació municipal. Un cop entrada i acceptada a tràmit la moció, els veïns l'hauran de defensar en el seu torn del ple. Igualment, el nou ROM també dóna un impuls al torn de precs i preguntes a què té dret el públic que assisteix a les sessions plenàries. El nou text municipal eleva el torn de precs i preguntes a “oficial”, de manera que el torn d'intervenció del públic queda blindat. El nou ROM també dóna molta més participació als regidors i grups municipals, tant pel que fa a l'accés a la informació com en el torn d'intervenció en els òrgans municipals. “I això procurant, a la vegada, que el debat i la discussió sigui més àgil, perquè la ciutadania no percebi la política com quelcom llunyà”, segons una nota feta pública pel consistori.

Més transparència

El nou reglament “afavorirà la transparència i la presa de decisions de manera col·legiada i serà, per tant, un instrument modern que contempli la pluralitat política del consistori”, hi afegeix la nota.

El reglament orgànic municipal que estava vigent fins ara data del 2004 i la seva modificació ha estat aprovada per unanimitat dels grups amb representació municipal. El nou ROM passarà, ara, per un període d'exposició pública de 30 dies, durant el qual podran presentar-s'hi al·legacions. Després, caldrà resoldre-les, si n'hi ha, i aprovar definitivament el text final.

LA XIFRA

30
dies
són els que estarà a exposició pública el nou reglament orgànic municipal abans que entri en vigor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia