Administracions

Municipal

L'oposició de la Paeria força la retirada de dos nous càrrecs

L'alcalde aparca la proposta del ple en veure que perdria la votació i rectificarà la convocatòria, que passarà de lliure designació a concurs de mèrits

Modificació del servei per millorar la recollida selectiva i iniciar el porta a porta

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va retirar a mig debat del ple quatre punts de l'ordre del dia que establien la creació de dues noves places nomenades a dit de cap de servei de l'àrea d'Urbanisme. El paer en cap va prendre la decisió de deixar sobre la taula els expedients en comprovar que perdria la votació en no rebre ni un suport de l'oposició. Ni Ciutadans ni el PP, habituals aliats dels socialistes, donaven suport al procediment.

Per això, Àngel Ros va tallar la tramitació i es va comprometre a tornar a portar al ple els expedients, però com a vacants que es triaran mitjançant un concurs de mèrits en lloc de places de lliure designació, que era el procediment que havia provocat el rebuig majoritari de l'oposició. Els grups hi veien poca transparència i escassa igualtat d'oportunitats. De fet, la junta de personal també havia fet un informe desfavorable a aquestes noves places.

El ple de la Paeria, que ahir va durar vuit hores, sí que va aprovar una modificació del contracte de neteja que permetrà millorar el servei amb més neteja viària, ampliació d'horari en cap de setmana, la compra de 1.773 contenidors, la millora de la cobertura de recollida selectiva i l'inici, per primera vegada a Lleida, de la recollida porta a porta, que, d'entrada, només es farà com a prova pilot als comerços de part de la ciutat. La mesura, però, comporta un cost afegit d'1,5 milions que molts grups van criticar, en afegir-se al cost anual del servei, que ja puja a 13 milions d'euros. El Comú i ERC van votar-hi en contra, mentre que el PP, la Crida i CiU es van abstenir. Tot i això, la proposta va prosperar amb els vots del PSC i C's.

Finalment, el plenari va acordar una inversió, donat que es gastaran 1,5 milions d'euros en tres camps de gespa artificial i en la renovació de l'herba natural del Camp d'Esports. La singularitat del projecte és que seran els clubs beneficiaris els que subscriuran crèdits per finançar aquestes obres i després serà la Paeria la que pagarà les quotes durant deu anys mitjançant subvencions anuals a les entitats esportives.

Polèmiques

L'alcalde Ros no destituirà el regidor de Participació

Finalment, l'alcalde va aconseguir que les associacions de veïns de la Mariola i del Turó de Gardeny retiressin les mocions sobre la divisió veïnal al barr i així obrir el diàleg. Però no es va evitar les crítiques al regidor de Participació, Joan Gómez, que va reconèixer haver ajudat a redactar la “contramoció” de la Mariola contra Turó de Gardeny. Gómez va respondre a les crítiques atacant l'oposició, i Àngel Ros va confirmar-lo en el càrrec.

El ple també va aprovar el suport municipal a l'Horta per la regularització cadastral que els comportarà augments en l'IBI i altres tributs. També es va reconèixer el cost de prop de mil euros per la pantalla gegant col·locada per veure la selecció espanyola o que la Paeria ja no creu que pugui fer res per ajudar la granja Pifarré.

Mocions

C's queda al marge del suport a l'art de Lleida

El ple va aprovar una moció d'adhesió al manifest de les entitats culturals en defensa de les col·leccions d'art del Museu de Lleida i el MNAC. Tots els grups van votar-hi a favor menys Ciutadans, que va justificar l'abstenció pel fet de ser una qüestió judicialitzada. De fet, la resta de grups van criticar que C's també hagués trencat la unanimitat al Parlament en aquest conflicte. El PP, en canvi, va fer una aferrissada defensa del patrimoni lleidatà i català i perquè les 97 peces d'art de Sixena es quedin a Catalunya. Els populars, igual que el PSC, va manifestar també la necessitat de diàleg per buscar solucions de consens, malgrat que altres grups, com ara ERC, van lamentar que per part d'Aragó no hi hagi hagut voluntat de negociar cap acord i s'hagi optat per la via judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.