Administracions

Municipal

Badalona fa front a una demanda de 14 milions d'euros

El govern autoritzarà un constructor privat a fer pisos a Nova Lloreda per intentar pal·liar la reclamació

El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA), amb el suport del PSC i de CiU, va aprovar dimarts de forma inicial una modificació del pla general metropolità al sector de Nova Lloreda que dóna sortida a una sentència del 2009 del TSJC. En aquell moment, el tribunal va dictar que l'Ajuntament de Badalona havia de concretar el terreny on l'empresa Edificios Badalona SA, posterior Lloreda SL, podia aixecar diferents promocions de pisos. En total, el constructor tenia i té dret a explotar 8.858 metres quadrats d'edificabilitat.

Havien transcorregut set anys des d'aleshores sense que cap dels governs anteriors haguessin trobat una solució. Fruit de la inacció del consistori, el constructor reclama ara danys patrimonials i ha presentat una demanda contra l'administració local. Reclama catorze milions d'euros. Dimarts el ple municipal va acordar reservar una parcel·la a tocar de l'avinguda de Lloreda i la rambla de Sant Joan. Amb aquesta decisió, l'executiu local té l'esperança que es minimitzin els efectes de la demanda que el constructor ha presentat i que encara no ha estat resolta.

El tràmit fet dimarts, que encara està pendent de l'aprovació definitiva, va rebre les crítiques del PP i de Ciutadans, que consideren que Nova Lloreda és un barri prou saturat urbanísticament per carregar-lo amb nous edificis. El PP va reclamar que l'edificabilitat es distribuís per diferents punts de la ciutat. El regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), va assegurar que el govern es limita “a complir la llei”, alhora que va recordar que s'està buscant sortida a una situació “que ens hauríem d'haver trobat resolta des de fa temps”.

La decisió del govern tampoc no té, de moment, el vistiplau de les dues associacions de veïns de la zona, que consideren que aquest sector no està mancat d'edificis nous. Aquesta mateixa setmana s'han reunit amb Oriol Lladó i ja han anunciat que presentaran al·legacions durant els pròxims dies.

Concentració a la plaça de la Vila

Durant el ple de dimarts, una vuitantena de persones es van concentrar a la plaça de la Vila per mostrar el seu suport a Badalona Capaç però per manifestar, en paral·lel, el seu rebuig a l'acord que la fundació té amb l'empresa Mercadona. Entre els protestants hi havia representants de les plataformes Salvem el Turó de l'Enric i No al Mercadona, del petit comerç de la ciutat i, entre altres, de Guanyem Badalona en Comú. Tots ells exhibien pancartes a les mans, moltes de les quals, curiosament, van ser traslladades fins a la plaça de la Vila en bosses del Mercadona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.