Administracions

Municipal

Desconvocada la vaga de la neteja a Sant Feliu de Guíxols

Empresa i treballadors arriben a un acord just a les portes d'una vaga que hauria tocat de ple els dies de la festa major

L'Ajuntament estava disposat a demanar responsabilitats a les dues parts

L'empresa concessionària del servei de neteja de Sant Feliu de Guíxols, Cespa, i els seus treballadors, han arribat a un acord per desconvocar la vaga que s'havia anunciat, i autoritzat, del 30 de juliol al 14 d'agost. La vaga hauria afectat la població, no només en plena temporada turística, sinó durant la festa major.

L'alcalde, Carles Motas, va explicar ahir que des de les diverses regidories, a través d'un comitè de crisi, s'ha vetllat en tot moment pels interessos de la ciutat, i s'ha fet un treball constant “des de la discreció”, promovent espais de diàleg entre empresa i treballadors, que han arribat a un resultat satisfactori d'acord mutu.

Tot i aquesta acció de mediació, juntament amb la Generalitat, Motas va afirmar ahir, en declaracions a Ràdio Sant Feliu, que l'Ajuntament “tenia previst demanar responsabilitats a les parts implicades, en cas que s'hagués celebrat la vaga”. De fet, segons Motas, els serveis jurídics estaven treballant en aquesta possibilitat: “Nosaltres no prenem partit per ningú, però hem de defensar els interessos de la ciutat.” En aquest sentit, segons un comunicat, l'Ajuntament celebra l'acord entre l'empresa Cespa i els seus treballadors que ha permès desconvocar la vaga.

Concentració

El malestar entre la població, especialment els comerciants, era evident. Precisament, abans-d'ahir es va convocar a través de les xarxes socials, una concentració de rebuig a la vaga per divendres. La manifestació es feia per protestar per les dates, però en cap cas pel dret dels treballadors. A més, i en una instància marc, que es repartia per diversos establiments, els comerciants volien demanar a l'Ajuntament que els retornés part del que paguen per la taxa del servei, si es feia la vaga. També es dóna el cas que l'acord arriba quan està a punt d'acabar el contracte i amb Cespa interessada a tornar a aspirar-hi.

LA FRASE

Des de l'Ajuntament hem mitjançat de manera discreta perquè s'arribés a un acord
Carles Motas
alcalde de sant feliu de guíxols


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia