Administracions

Municipal

Multen Badalona per dues festes del PP sense permís

La Generalitat imposa una sanció de 13.713 euros per la volada dels fanalets xinesos i pel concert dels 40 Principales

El govern local comprèn la multa però estudia si hi ha marge per a un recurs

L'Ajuntament de Badalona haurà de pagar 13.713 euros per sufragar la sanció que li ha imposat la Generalitat com a càstig per dues festes que l'anterior govern del PP va celebrar tirant pel dret i sense tenir l'autorització de l'òrgan pertinent de l'administració autonòmica. En concret, s'hauran de pagar 4.510,80 euros per la volada de fanalets xinesos organitzada al front marítim el 15 de juny del 2013 i 9.202,20 euros per la celebració del concert dels 40 Principales, el 23 de maig del 2014, al mateix escenari. Totes dues celebracions van concentrar centenars de persones davant del mar.

En el cas dels fanalets, la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme (DGOTU) va interposar una primera multa, el maig del 2014, de 16.275,84 euros. El PP de Xavier Garcia Albiol va contraatacar amb un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Generalitat i una sentència de finals de l'any passat obligava el govern català a reduir l'import de la sanció. Finalment ha quedat fixada en 4.510,80 euros.

A aquesta quantitat cal sumar-hi, pel mateix concepte, la multa de 9.202,20 euros imposada perquè el concert dels 40 Principales del 23 de maig del 2014 també es va organitzar sense el pertinent permís del Servei de Costes, imprescindible per promoure un acte d'aquestes característiques en un espai com el front marítim, a tocar de la primera línia de mar. Segons l'informe de la DGOTU, aquesta sanció mai ha estat recorreguda.

Fonts del govern municipal (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) han qualificat les dues sancions de “raonables” perquè, segons argumenten, “es van organitzar dos actes al front marítim sense rebre abans el permís oportú”. L'executiu entén la multa imposada per la Generalitat, però no troba explicació a “la decisió del PP de desobeir una institució i organitzar les dues festes”. Les mateixes fonts lamenten que un partit que “sempre té a la boca el compliment de la llei, sigui capaç d'incomplir-la de forma reiterada”.

L'Ajuntament de Badalona parlarà amb la Generalitat i s'estudiarà si encara hi ha marge per recórrer contra les dues sancions, tot i que sembla força complicat. En cas que no sigui així, s'abonarà l'import reclamat per posar fi a aquest episodi.

“Mai ens els van denegar”

El Partit Popular de Badalona va defensar ahir, un cop més, la manera de procedir amb les dues festes que són motiu de polèmica per la falta de permisos. Des d'aquesta formació es recorda, d'entrada, que els permisos es van sol·licitar, tant per a la volada de fanalets xinesos com per al concert dels 40 Principales. Aquestes mateixes fonts reconeixen que mai va arribar l'autorització, però matisen que en cap cas es va rebre un document desautoritzant les dues cites. “Ningú ens va dir que no es podien celebrar i, tenint en compte que el permís estava tramitat, sempre vam creure que davant el silenci administratiu es podien celebrar”, indiquen des d'aquesta formació. El PP també recorda que les dues festes complien amb la legalitat vigent atès que disposaven, per exemple, d'un pla de seguretat i evacuació, i insisteix que l'únic problema va ser que la sol·licitud “es va tramitar amb poc temps”: “A posteriori ens van explicar que s'ha de fer dos mesos abans, un marge difícil de complir perquè moltes vegades no es programa amb tant de temps.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia