Administracions

Els veïns de Castelldefels poden avisar d'incidències de neteja per WhatsApp

L'Ajuntament reforça la campanya d'estiu amb un equip que atén problemes i agents cívics

S'augmenta la recollida i neteja a les zones amb més afluència

670 669 020. És el telèfon que els veïns de Castelldefels poden utilitzar aquest estiu per comunicar, a través de l'aplicació WhatsApp, qualsevol incidència que detectin al carrer relacionada amb la neteja. I alguns ja ho han fet, per alertar, per exemple, d'acumulació de brutícia en un solar o de la presència de sofre en una façana. L'ús del WhatsApp ve motivat, en bona part, per la possibilitat d'enviar una foto de la incidència, necessària perquè els gestors de la neteja decideixin si cal activar l'equip d'intervenció ràpida que es va posar en marxa el 15 de juliol passat. “La campanya Estiu net s'estrena aquest any i té com a objectiu garantir el bon estat de l'espai públic”, explica el regidor d'Urbanisme de Castelldefels, Ramon Morera.

Aquesta campanya es va posar en marxa el 15
de juliol i durarà fins al 15 de setembre. Consisteix, d'una banda en un reforç de dilluns a divendres amb un camió que netejarà amb aigua a pressió durant set hores diàries les zones del centre urbà i la platja amb més afluència. D'altra banda, s'ha habilitat un vehicle d'intervenció ràpida amb dues persones que actuarà si es creu convenient per solucionar les alertes enviades pels veïns. Sis agents cívics detectaran, a més, possibles problemes al carrer. Segons el consistori, l'increment de recursos s'afegeix a l'esforç que ja està implantat durant l'estiu a la platja: doble recollida del rebuig a la zona comercial i reforç del buidatge de papereres i de la neteja viària.

Paral·lelament, el consistori està valorant diversos models de gestió per implantar a la ciutat, l'any vinent, un nou servei de recollida de brossa i neteja viària. La contracta de la recollida de brossa i neteja va ser un dels temes més controvertits en el mandat passat, quan els partits de l'oposició van bloquejar l'intent del PP de crear una nova concessió.

LA DATA

15.07.16
Es va posar en marxa
el reforç estival de la neteja de la ciutat, que s'allargarà fins al 15 de setembre.

LA FRASE

La campanya ‘Estiu net' s'estrena aquest any i té com a objectiu garantir el bon estat de l'espai públic
Ramon Morera
Regidor d'Urbanisme

La ciutat vol més espais esportius

Rosa M. Bravo

El procés participatiu que el govern municipal va obrir per preguntar als ciutadans en què volien invertir un milió d'euros ha revelat que la ciutat vol millors equipaments esportius. El projecte més votat dels vuit que presentava el consistori ha estat el de ciutat esportiva, que preveu destinar 277.663 euros a reformar i millorar les principals instal·lacions esportives de la ciutat –quedaria a banda la rehabilitació del poliesportiu de Can Roca, que ja està en marxa–. El segon projecte més votat ha estat la millora de l'eficiència energètica dels edificis, i el tercer, l'estudi d'un nou model de platja. També s'han votat la creació d'horts i accions d'emprenedoria social, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia