Administracions

municipal

seguretat

Platja d'Aro farà pedagogia de mesures de protecció civil

Ahir es va celebrar una reunió entre hoteleres, restauradors i comerciants per valorar l'episodi de pànic arran de la ‘flash mob'

Veuen necessari saber què cal fer en segons quines emergències

L'episodi de pànic col·lectiu que va trasbalsar el nucli urbà de Platja d'Aro el 2 d'agost, arran d'una activitat de flash mob organitzada per un operador, ha generat moltes preguntes, com ara què cal fer o com cal actuar en segons quines situacions fins ara inèdites a la població. Aquesta és, si més no, una de les qüestions que es van posar sobre la taula ahir al matí en una reunió que va aplegar representants del govern i de l'associació d'empresaris Fecasarm, en representació de l'oci nocturn; l'Associació d'Hotelers, l'Associació d'Empresaris del Passeig Marítim i, finalment, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, a més de la policia local i els Mossos d'Esquadra.

L'Ajuntament va recollir la proposta i durà a terme, entre els comerciants, formació bàsica sobre protecció civil fent pedagogia de què cal fer en segons quines situacions.

Punt de trobada

La reunió, de fet, va ser un punt de trobada per valorar els fets, tenint molt en compte que, ara mateix, els diferents sectors estan en el moment àlgid de la temporada pel que fa a feina. Els assistents van posar sobre la taula una dada, segons ells objectiva: no es pot considerar que els fets del 2 d'agost hagin tingut cap efecte negatiu, en el sentit que, per exemple, no hi ha hagut anul·lacions i el volum de feina no ha disminuït.

L'Ajuntament, a més, a través de l'àrea de Promoció Econòmica, es posarà en contacte amb tots els establiments, perquè molts no pertanyen a cap entitat, per informar-los de la situació i facilitar que puguin aportar informació, si ho consideren.

Els establiments recolliran dades per documentar els desperfectes o robatoris –com en alguns comerços– o factures sense pagar, per valorar si presenten denúncia. Cal tenir present, però, que la situació jurídica actual és que el jutjat de Sant Feliu té obertes diligències per via penal per desordres públics, fet que permet presentar denúncies. Però també caldrà estar atent al recorregut que tindrà finalment la via penal i si quedarà només en una de responsabilitat civil.

En aquests moments no es disposa d'una xifra de danys, si bé les diferents entitats ja han començat a contactar amb els establiments que s'hi han interessat, la qual cosa no vol dir que tots acabin presentant denúncia. Els representants van acordar tornar-se a trobar a partir del 15 de setembre.

LA DATA

02.08.16
Una ‘flash mob'
organitzada per monitores d'un paquet de l'operador turístic Ruf Reisen va generar l'onada de pànic a la població


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona