Administracions

Salut

Badalona informa porta a porta sobre el mosquit tigre

Dues agents cíviques realitzen per primera vegada visites individualitzades per alertar els veïns dels barris més afectats

Un 80% dels punts de cria de l'insecte es troben en finques privades

L'Ajuntament de Badalona ha reforçat aquest estiu la prevenció i la lluita contra el mosquit tigre, especialment a les zones on prolifera aquest insecte. Per primera vegada, s'han afegit a l'equip de treball dues agents cíviques que visiten els habitatges dels barris més afectats, un per un. El mètode del porta a porta es va realitzar durant tot el mes de juliol i, malgrat que ara s'ha aturat durant uns dies, es reprendrà el 22 d'agost.

A grans trets, les zones més trepitjades per les dues professionals han estat les que es troben per damunt de l'autopista i que reuneixen les característiques definides pels tècnics. A partir del dia 22, segons el regidor de Salut, Francesc Ribot, el focus es desplaçarà principalment a Casagemas, Dalt Vila, Centre i Sant Crist. Segons l'Ajuntament, un 80% dels punts de cria del mosquit tigre se situen en finques privades.

Aquest és el primer any que el consistori badaloní destina dues persones a dedicar-se exclusivament a la feina d'assessorament i d'investigació. Es tracta d'una biòloga i d'una doctora. Les dues professionals es coordinen amb la unitat de protecció de la salut.

Quan es detecta una zona on hi ha larves de mosquit tigre, s'hi apliquen larvicides i es fan actuacions de reforç cada tres setmanes als mateixos espais fins al mes de novembre per assegurar que el problema queda totalment resolt.

D'altra banda, existeix una aplicació, Mosquit Alert, que es pot descarregar al mòbil i que ofereix informació i recomanacions. En paral·lel, ofereix l'opció de notificar la presència de mosquits adults i els llocs de cria a la via pública enviant una fotografia.

D'altra banda, el Servei de Salut té establert un dispositiu d'emergència d'acord amb el que determina el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per activar-lo si es detecta a la ciutat un cas de Zika, Chikunguya o dengue, malalties que pot transmetre el mosquit tigre.

Alerta dels veïns propers al canal del port

Tant els veïns de la zona propera al futur canal del port de Badalona com el grup municipal del PP van fer saltar ahir les alarmes quan van informar que una de les constructores de la zona estava abocant aigua a l'espai reservat per al canal. Es temia que l'aigua estancada provoqués la proliferació del mosquit tigre. El regidor Francesc Ribot va garantir que pel volum d'aigua embassada no hi ha cap risc i que l'empresa té tots els permisos pertinents per poder procedir a fer aquesta operació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia