Administracions

Medi ambient

Mobilització a Sant Feliu per recuperar el bany a Can Rius

Més de setanta persones van reclamar ahir que es posi fi a la concessió que tenen els propietaris de l'edifici Club de Mar

La col·locació d'uns adhesius declarant la zona de Can Rius, adjunta als
Banys de Sant Telm, de Sant Feliu de Guíxols, zona oberta al bany i al solàrium va ser molt més que un acte simbòlic. No és la primera vegada que s'hi fan concentracions reclamant aquest espai, però ahir més de setanta persones, mobilitzades per la Plataforma Salvem Can Rius, van irrompre al migdia, poc abans de dos quarts d'una, a aquest espai –una gran llosa de ciment–, que té parcialment privatitzat l'empresa que gestiona l'edifici Club de Mar. De fet, uns cartells i un vigilant de seguretat deixen molt clar que el pas per la zona és lliure, però el solàrium és una “concessió privada”. El febrer del 2013, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una resolució instant Costes a fer que la concessionària, Turispania, obrís el pas enderrocant un petit mur i permetés l'accés per seguir el camí de ronda, avui encara incomplet, en part.

Segons va explicar ahir un dels representants de la plataforma, Jesús Fernández, amb l'enderrocament del mur, ara fa tres anys, es va reobrir el camí de ronda, però encara hi ha un espai que és d'ús privatiu. En aquest sentit, Fernández va reclamar a les administracions –Ajuntament, Generalitat i Costes– que treballin per recuperar l'ús d'aquest espai: “És un tema de dignitat pels guixolencs. A més, difícilment poden defensar un país lliure si som incapaços de defensar un petit espai.”

LA FRASE

Difícilment poden defensar un país lliure si som incapaços de defensar un petit espai com Can Rius
Jesús Fernández
portaveu de la plataforma Salvem Can Rius

LA DATA

2013
El Parlament
va aprovar per unanimitat una resolució instant Costes a reobrir el pas i enderrocar el mur

De Baldomero Ribó a Turispania

Tot l'entrellat jurídic ve de
lluny amb la concessió, que encara és vigent, que es va fer el 1895 a Baldomero Ribó i Roque Sala per fer un establiment de banys, un bar i un club. El 1955, la concessió va ser transferida a Turispania –concessionària també del Club de Mar– i, el 1964, la part dels bany –després Palm Beach– va passar a mans de Touring Comercial, SA. La direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme té en tramitació un expedient per posar fi a la concessió de l'edifici dels banys per l'estat d'abandonament i la manca d'utilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia