Urbanisme

municipal

urbanisme

El ple de Blanes rebutja la petició de Nylstar de tenir usos comercial i hoteler

Els regidors de l'Ajuntament reiteren que no s'ampliarà l'ús industrial de la zona per impedir que es faci cap especulació amb els terrenys de l'empresa

El ple de Blanes va rebutjar ahir per unanimitat de tots els regidors les al·legacions presentades pel director general de Nylstar, Zigor Kortazar, en el sentit d'ampliar els usos industrials de Nylstar als hotelers i comercials. Aquest ja era un compromís que van prendre tots els regidors del ple ara fa un mes, després d'una reunió amb membres del comitè d'empresa. Empresa i Generalitat busquen encara un inversor per garantir el futur de la tèxtil, que té la maquinària aturada des de fa mesos i tota la plantilla, de 216 treballadors, afectada per un ERO de suspensió.

La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va explicar que l'empresa demanava també compensacions econòmiques atès que, en la modificació del POUM que es va aprovar l'any passat, es definien elements a protegir de l'antiga SAFA, com ara una xemeneia, i que per tant no es podien enderrocar. “Entenem que és responsabilitat del propietari vetllar perquè els elements es conservin”, va dir la regidora. També hi va afegir que, “evidentment”, l'ampliació d'usos a comercial i hoteler “també s'ha desestimat perquè tots vam arribar a l'acord de no ampliar els usos industrials”. Víctor Catalán (ICV-EUiA) va expressar “l'absoluta sintonia” del seu grup amb el rebuig de les al·legacions i va indicar que Nylstar ha de canalitzar la seva reclamació d'indemnitzacions per altres mitjans, com ara amb la revisió cadastral o les ordenances fiscals. Pel que fa a l'ampliació d'usos, va dir: “Constatem que la propietat tenia intencions una mica estranyes quan va demanar incloure usos hotelers”, i tant ell com Àngel Canosa (ERC) van recordar que els treballadors de Nylstar encara no han cobrat. L'alcalde, Miquel Lupiáñez, va manifestar abans del ple que, mentre hi hagi “aquest equip de govern i aquest ajuntament, no es canviaran els usos de la zona”, per la por que la propietat especuli amb el terreny.

Ensorrament d'un edifici al passeig de Dintre

Un total de vuit dotacions de diversos cossos d'emergències van intervenir la nit de dimecres en l'enfonsament parcial d'un edifici situat al passeig de Dintre i que dóna també al passeig de Mar. L'edifici fa mesos que està deshabitat, ja que s'està enderrocant parcialment per fer-hi una nova construcció. Després de dictaminar que la façana i l'estructura exterior estaven assegurades i no constituïen cap perill, es va donar per conclosa l'emergència, poc abans de la mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona