Infraestructures i serveis

Municipal

L'Ajuntament de Blanes desmenteix l'informe d'Antifrau

Una auditoria encarregada pel consistori rebaixa els beneficis que Antifrau atribuïa a SABA a nivells normals

L'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està mal fet i el benefici que va obtenir SABA a Blanes entre el 2013 i el 2015 està “per sota” del que es considera “un benefici industrial normal”. Aquesta és una de les principals conclusions de l'auditoria encarregada per l'Ajuntament de Blanes arran de l'informe d'Antifrau que valorava com a exagerat el benefici de SABA a Blanes i, a més, exposava tot un seguit d'irregularitats.

En l'informe encarregat per l'Ajuntament, el benefici industrial de SABA (22,9% el 2013, 22,1% el 2014 i 33,7% el 2015) que recollia l'OAC es corregeix, ja que considera que no s'ha tingut en compte tots els costos, tant els directes com els indirectes, així com els derivats de la inversió inicial i de personal de direcció i administració. Segons el nou càlcul, el 2013 i el 2014 no hi va haver benefici (-9,08% i -5,76%, respectivament) i el 2015 va ser del 7,03%. Així, el benefici industrial mitjà generat per l'explotació seria del 2,40% i ja no seria exagerat, sinó “normal” per a les empreses del sector.

L'alcalde, Miquel Lupiáñez, es va mostrar satisfet però va criticar l'OAC “per la negativa imatge que ha fet planar en haver fet públiques dades tan alarmistes”. “És una satisfacció poder desmentir la valoració feta per l'Oficina Antifrau, però no entenc com pot ser que hagin actuat de manera tan alegre”, hi va afegir.

El segon tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Serveis Jurídics, Àngel Canosa, va afegir que les noves dades s'hauran de valorar entre tots els grups municipals, que ja tenen l'auditoria. “Hem de veure si hem de renegociar amb SABA. Esperem que acabi la concessió? Mirem què fem amb les zones blaves, no podem seguir com ara, amb tots els dubtes generats, tothom al carrer coincideix que és un dels problemes del poble”, va dir ahir Canosa. “Si poguéssim rescatar les zones blaves i fer diners, seria molt maco, però si fem cas a l'auditor potser encara hi perdríem”, hi va afegir.

LA XIFRA

2,40%
seria
el benefici d'explotació de SABA entre el 2013 i el 2015, i no pas del 22%, com calculava l'OAC.

LA FRASE

Entre tots hem de veure què fem amb les zones blaves, si esperem que acabi la concessió o renegociem
Àngel Canosa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona