Infraestructures i serveis

Municipal

Llagostera aprova la tarifació social en els serveis i equipaments

El ple acorda per unanimitat impulsar un sistema de tarifació social sobre els preus i taxes que s'ajusti a la renda individual o familiar de cada persona

El ple de l'Ajuntament de Llagostera va aprovar per unanimitat impulsar un sistema de tarifació social sobre els preus i taxes públics municipals dels serveis, equipaments i activitats que presta l'Ajuntament que s'ajusti a cada persona per a la seva renda individual o familiar. La moció, presentada pel regidor d'Alternativa per Llagostera, David Parron, estableix crear una comissió mixta, amb representants dels diferents grups municipals i tècnics municipals, per desenvolupar una proposta de tarifació social que es pugui implementar durant el pròxim any fiscal.

Conseqüències de la crisi

Per argumentar la moció, Alternativa per Llagostera recorda que “la crisi econòmica continua colpejant amb força les famílies de Llagostera”, amb atur, precarietat i exclusió social. I que “l'increment de les necessitats socials es produeix també en un període de més dificultat de les finances locals per la caiguda dels ingressos de l'Ajuntament i la manca d'un finançament adequat”. En aquest sentit, recorda que els ingressos municipals provinents d'altres administracions com les que cofinancen les llars d'infants s'han reduït de manera significativa.

El grup polític també recorda que la tarifació social “planteja l'establiment de diversos preus d'un mateix servei segons el nivell de renda dels usuaris (i d'altres circumstàncies personals i familiars), establint franges d'usuaris i un determinat preu o taxa per a cada franja que cobreix un percentatge variable del preu de cost de provisió del servei”.

LA FRASE

Impulsar un sistema de tarifació social sobre els preus i taxes públics [...] que s'ajusti per a cada persona a la seva renda

LA DATA

19.09.2016
Dia
que es va aprovar per unanimitat la moció sobre tarifació social en els serveis i equipaments públics

Una proposta que s'estén pels municipis

Són diversos els municipis catalans que els darrers mesos, coincidint amb la crisi econòmica, han portat en el ple una moció de suport a la tarifació social o mesures concretes per reduir la pressió fiscal sobre els veïns. No en tots s'ha arribat a un acord i menys unànime, i, tot i que la tarifació social es pot aplicar a qualsevol taxa o preu públic, on més s'ha popularitzat és en les quotes de les escoles bressol municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona