Medi ambient

Navarcles deixa el porta a porta en un calaix

Sumem exigia una unanimitat que no va obtenir i va retirar el punt de l'ordre del dia

L'equip de govern de Navarcles –Sumem, que governa en minoria amb cinc regidors– va retirar de l'ordre del dia del ple el punt sobre la implantació del porta a porta després d'un tens debat en què va arribar a la conclusió que no obtindria els vots favorables de tots els partits.

ERC (un regidor) va ser l'únic que va mostrar la voluntat de votar-hi a favor, mentre que CDC (quatre regidors), la CUP (dos) i ICV (un) van indicar que s'abstindrien. Tots tres van concretar que estaven d'acord amb el porta a porta, però hi van mostrar reticències: CDC va afirmar que el plec tenia mancances tècniques, la CUP va reclamar un servei municipalitzat i ICV volia incorporar al projecte una segona àrea d'emergència i obrir un debat al poble. Amb aquest panorama, el punt s'hauria pogut aprovar, ja que amb les abstencions Sumem en tenia prou amb els seus cinc vots i el vot d'ERC. Tot i això, va retirar el punt de l'ordre del dia del ple i aquest no es va arribar a votar. El regidor de Medi Ambient, Ramon Serra, va argumentar ahir que “en un tema de tanta envergadura” volien l'aval de tots els grups i no es va produir; “ja sabem que a l'hora de posar-lo en pràctica rebrem nosaltres i a això ja hi juguem, però buscàvem la implicació de tots els grups perquè creiem que és un tema prou important”, hi va afegir. Segons va afirmar, deixaran el porta a porta tancat en un calaix i no el tornaran a portar al ple per iniciativa pròpia: “si algun grup ho vol que ens ho vingui a dir”, va afirmar. Serra es referia sobretot a ICV i CDC, els dos grups que van dir que no es mourien de l'abstenció. La CUP, en el transcurs del debat, es va mostrar disposada a votar-hi a favor “perquè el punt no es retirés i sabent que ens empassàvem el gripau de l'externalització”, va dir el regidor Aleix Solé. Però per a Sumem no n'hi va haver prou. El regidor d'ICV, Josep Joan Roda, va explicar que havia sortit decebut del ple, però va assegurar que tornaran a demanar el debat “perquè no ens podem permetre perdre el porta a porta”. Solé també espera que es pugui tornar a debatre en el pròxim ple. Per la seva banda, ERC va lamentar “el retrocés en la implantació” i va fer una crida “a la reflexió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona