Medi ambient

medi ambient

El Maresme es compromet de ple amb la ruta de la Tordera

Palafolls i Malgrat de Mar s'uneixen a Tordera com a representants de la comarca en aquest projecte, en què també participen la Selva i el Vallès Oriental

El recorregut busca potenciar els valors paisatgístics i turístics del riu

El mes d'octubre ha estat molt profitós pel projecte de la Tourdera pel que fa a l'adhesió de nous integrants. La ruta de cicloturisme, senderisme i BTT que vol unir el Montseny amb la Mediterrània a través de l'eix vertebrador del riu Tordera ha rebut el vistiplau dels dos últims municipis del Maresme vinculats a la conca fluvial. Palafolls i Malgrat de Mar, després de Tordera, han donat el seu vistiplau a participar en la iniciativa, que també inclou la riera d'Arbúcies i que el mes de juny passat va començar a caminar.

L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), es mostra satisfet de poder participar en aquesta iniciativa, que abraça també les comarques de la Selva i el Vallès Oriental. “La idea és molt positiva en el sentit que ens permet a tots plegats atraure visitants i reivindicar els nostres espais naturals”, comenta. L'alcalde assenyala que el circuït previst seguirà en bona part el recorregut que passa pel parc fluvial, a tocar de la Tordera, i on amb els anys s'hi han anat condicionant diferents espais, com ara la bassa artificial o també l'espai perquè els gossos corrin en llibertat; es tracta de l'espai conegut com a Gorg dels Cans.

“En les reunions celebrades fins ara sembla que serà la Diputació de Barcelona la que s'encarregarà de subvencionar el projecte que, en el cas de Palafolls, té un cost d'uns 20.000 euros”, assenyala l'alcalde.

En el cas de Malgrat, la seva incorporació es va materialitzar fa pocs dies i garanteix que la ruta es pugui iniciar tant des de la part de la demarcació de Girona com de la de Barcelona. En aquest municipi la ruta s'iniciarà al mateix nucli urbà, a l'estació de tren, i es dirigirà cap a la desembocadura de la Tordera, tot resseguint la zona dels càmpings i que continuarà fins a Palafolls. La regidora de Turisme, Carme Ponsa (JxM), destaca al mitjà digital malgratenc l'oportunitat que suposa per al municipi atraure turisme esportiu i de natura gràcies a la iniciativa.

Es dóna el cas que la creació i gestió comuna d'una ruta verda resseguint el riu Tordera va ser una de les propostes estrella del programa dels llavors alcaldables convergents de Tordera, Malgrat, Palafolls i Blanes, que en les darreres eleccions municipals van destacar el potencial turístic de tota la zona.

LA XIFRA

3
municipis
de la zona nord del Maresme participen en la ruta Tourdera, que aplega disset poblacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona