Medi ambient

Externalitzen el control de plagues a Figueres

L'assumeix el Servei de Control de Mosquits en el context d'un pla integral

La Mancomunitat Intermunicipal del Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i del Baix Ter assumeix d'ençà de principi d'octubre el control de les principals plagues urbanes de Figueres, en el context d'un pla integral. Les actuacions se centren en els rosegadors, les aus i els insectes. El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, va destacar la tria d'una entitat pública com la mancomunitat en lloc d'empreses privades.

El director del servei, Eduard Marquès, va explicar el treball que han fet en aquest primer mes. Han establert un cordó de protecció de la ciutat en tema de rosegadors i han començat a actuar amb una dotzena de punts d'atracció amb raticides, que seran més endavant un centenar. “La intenció és confinar els rosegadors al subsòl i mantenir una població baixa”, va afirmar.

Quant al control d'aus, Marquès va destacar el perill, en el cas dels coloms, de transmissió de salmonel·losis. “Actuem sobre les fonts d'alimentació i, sobretot, en el punts de cria”, va dir. “La intenció és crear barreres en els edificis municipals per impedir-los trobar espais de cria.” Així mateix, actuaran més endavant en l'espai privat. “Farem requeriments per trobar la col·laboració de propietaris d'edificis antics que actuen de colomars. Amb això volem reduir la població de coloms.” A més a més, va explicar que treballaran en l'apartat pedagògic. “S'ha de fer entendre que no és bo donar-los menjar en places.” Respecte als insectes, Marquès creu que també cal donar exemple primer en els edificis municipals per passar posteriorment a la conscienciació del propietari privat.

Una altra de les actuacions serà la instal·lació de caixes niu per a depredadors urbans. En aquest sentit, se n'instal·laran per a rats penats, que són uns grans insectívors, i també per facilitar la cria de mallerengues. Més endavant, en la part més perifèrica, s'estimularà la cria d'òlibes, uns animals que depreden rosegadors. Amb vista a l'any vinent, Eduard Marquès va explicar que actuaran a les escoles per ensenyar la problemàtica als nens i crear i incidir en el concepte fauna amiga i fauna plaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona