Medi ambient

municipal

El ple de Blanes dóna llum verd a municipalitzar la gestió de la deixalleria

Acorda comprar el 100% de les accions de Blanes Medi Ambient

La CUP abandona el ple per la investigació judicial d'un conseller d'Aigües de Blanes

El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir la compra de la totalitat de les accions de la societat Blanes Medi Ambient, que va passar a ser una societat exclusivament municipal, i delegar en (NORA) el Consell Comarcal de la Selva la gestió de la deixalleria municipal a partir de l'1 de gener del 2017. L'operació va ser qualificada per gairebé tots els grups com a positiva perquè representa municipalitzar el servei, però els dos regidors de la CUP, Jaume Pujadas i Clara Castrillo, van abandonar el ple, ja que defensaven que abans s'havia de resoldre la investigació oberta en un jutjat de Blanes sobre la gestió del conseller delegat d'Aigües de Blanes (que tenia part de Blanes Medi Ambient), Narcís Piferrer, que també està en qüestió per la gestió a Girona SA i Aigües de Girona, Salt i Sarrià.

Pujadas va argumentar que no estan en contra de la municipalització, però que veuen “imprudent” l'acord i van demanar que es faci una comissió per fiscalitzar la gestió d'Aigües de Blanes “fins que no s'aclareixin els fets”. El regidor d'Hisenda, Nicolás Laguna, va explicar que l'adquisició es fa per estalviar i tenir millor gestió, i que ja han posat sobre la taula millores amb NORA. “Tindrem el gran avantatge que amb NORA mensualment ens reunirem per revisar tota la seva gestió”, va dir. A més, hi va afegir, respecte dels 60.000 euros que s'abonaran a Girona SA en concepte de perjudicis per la resolució del contracte: “Per llei podria haver cobrat 210.000 euros i hem arribat a un acord; no veig on Girona SA o Aigües de Blanes tenen algun benefici en l'operació.”

En el ple, ERC va acabar retirant una moció de suport al referèndum i al procés constituent, a la qual ICV-EUiA presentava una esmena a la totalitat, amb el compromís –segons va dir l'alcalde, Miquel Lupiáñez– que tots els grups treballaran per consensuar un text. Abans del debat van marxar de la sala el regidor del PP, Salvador Tordera, i els socialistes Pepa Celaya, Mario Ros i Nicolás Laguna. Sergio Atalaya (C's) havia manifestat també la seva voluntat de marxar si s'arribava a debatre la moció. Per altra banda, també es va rebutjar una moció per, a grans trets, entorpir les obres del ramal de la C-32, un fet que ICV-EUiA i Batega van qualificar de frau a la població, tot recordant que es va fer una consulta ciutadana en què el no va ser majoritari. L'equip de govern va recordar que la participació va ser del 7% i que no era vinculant.

LA XIFRA

84.600
euros
anuals cobrarà l'Ajuntament a NORA amb la municipalització, en concepte de lloguer de la deixalleria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona