Medi ambient

municipal

urbanisme

Un altre retard en el pla especial de la Devesa de Girona, que no anirà al ple fins al 2017

Sastre explica que és degut a diversos tràmits i a la recerca d'acord

Reitera que el pla no inclourà els usos però és optimista sobre l'entesa amb els veïns

El pla especial de la Devesa, presentat a la ciutadania el 24 de maig passat, no anirà a aprovació inicial per ple fins almenys a principis del 2017. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Narcís Sastre, admet no només que no passarà per ple dilluns que ve en la sessió del novembre –com ell havia anunciat al ple de l'octubre– sinó que tampoc “s'hi serà a temps” al desembre. Sastre explica que hi ha hagut retards en temes de documentació i tràmits –és un pla que es vol que sigui molt ben fonamentat i falten alguns estudis ambientals i econòmics– i també que es vol que aquest temps serveixi per “acabar d'enriquir el pla amb totes les visions” i “buscar el màxim acord possible” amb els veïns de la zona, amb qui es tornarà a reunir a finals d'aquest mes. De fet, Sastre ja va anunciar al setembre un primer endarreriment –en principi s'havia anunciat pel ple del setembre– perquè volia buscar més consens amb els veïns. La principal discrepància és en els usos i les activitats del parc, que des de l'associació de veïns i la plataforma Salvem la Devesa es demana lligar al pla especial i que ja quedin clars. Sobretot el temor és què es farà al Camp de Mart, ja que en la presentació del pla Sastre va parlar d'“usos intensius”.

Sastre entona el mea culpa i admet que va ser una “expressió desafortunada”, que ell va dir pensant només en Fira de Girona i en usos que ja s'hi fan però “de manera més ben ordenada i integrada”. Sobretot subratlla, però, que els usos no es poden tractar ara, sinó que ha de ser amb un reglament posterior. “Un document urbanístic no és el lloc per posar-hi la normativa de gestió, que ha d'incloure les activitats i els usos, com gestionar espais, l'arbrat, un marc sancionador... Ha de ser un document extens i aquest no és el lloc”, assenyala. Tot i això, Sastre es mostra “optimista” sobre l'entesa amb els veïns, ja que creu que quan se'ls expliqui “el full de ruta” del consistori hi estaran d'acord.

Passos posteriors

A banda de l'acord amb els veïns, l'equip de govern buscarà també l'entesa amb la resta de grups perquè es vol que el pla s'aprovi per dues terceres parts del ple, cosa que suposa un mínim de 17 regidors, i l'equip de govern de CiU i el PSC en té 14. Un cop aprovat de manera inicial pel ple, hi haurà un període d'al·legacions, que “s'allargarà tant com calgui”, segons Sastre, i després hi haurà l'aprovació provisional, que deixarà el pla especial ja només pendent de l'aprovació final d'urbanisme.

Moció per a un nou institut, dilluns

Al ple ordinari del novembre, dilluns que ve, es presentarà una moció per part de la Fapac, dels sindicats CCOO i Ustec, i del sindicat d'estudiants SEPC per a l'edificació d'un nou institut de secundària a la ciutat. Serà dins l'apartat reservat a les mocions d'entitats ciutadanes.

A més, hi haurà cinc mocions presentades per grups municipals. Destaca la que presentaran conjuntament els grups de CiU, ERC-MES i la CUP de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania. Paral·lelament, la CUP presentarà una altra moció de suport al regidor de Vic Joan Coma. Els anticapitalistes també presentaran una moció per exigir el final de les altes mèdiques injustificades. També es debatrà una moció d'ERC per catalogar i protegir els comerços emblemàtics, i una de C's per garantir l'accés universal als llibres de text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia