Medi ambient

En marxa la Setmana de la Prevenció de Residus

Els municipis gironins acullen durant aquesta setmana fins a 122 accions diverses per conscienciar la ciutadania del malbaratament i la generació de deixalles en tots els àmbits

Parades al carrer i tallers a càrrec de les cuineres de Sils per oferir tastets elaborats amb menjar sobrant en diferents municipis, un mercat de joguina de segona mà a la Vall d'en Bas, animar els clients perquè s'emportin a casa el menjar que no s'acaben als bars i restaurants de Cassà de la Selva adherits a la campanya o la recollida d'aliments sobrants de supermercats i indústria agroalimentària a la majoria de capitals de comarca –hi participen més de mig centenar d'establiments– són algunes de les 122 accions programades a les comarques gironines en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 19 al 27 de novembre. La majoria de les accions s'han programat a la comarca de la Selva (46), seguida pel Gironès (28), l'Alt Empordà (18), el Baix Empordà (16), la Garrotxa i al Ripollès, amb cinc accions a cada comarca, i el Pla de l'Estany, amb quatre accions.

Altres accions programades durant aquesta setmana són, per exemple, la trobada de compostaires de Llagostera a la deixalleria municipal, el dissabte 26 de novembre al matí; la repartició d'embolcalls reutilitzables als alumnes d'infantil i primària de Palamós; una parada informativa sobre compostatge casolà en el marc del mercat setmanal del divendres a Palamós; tallers diaris a Sarrià de Ter sobre restauració i condicionament de productes a fi d'allargar la seva vida útil. O, per exemple, una conferència on s'explicaran els protocols mediambientals en tema de residus hospitalaris, que es durà a terme a l'hospital de Campdevànol.

Totes les activitats es poden seguir a través de les xarxes socials amb les etiquetes #EWWRCAT i #EWWR.

LA XIFRA

122
Accions
diverses s'han programat des de dissabte passat arreu dels municipis gironins dins aquesta campanya.

LA DATA

27.11.16
Dia
que es posa fi a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, iniciada el passat 19 de novembre.

Sensibilitzar la ciutadania

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus es fa a tot Catalunya amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania de la importància d'evitar la generació de deixalles. Per això s'organitzen tallers de reutilització i compostatge. Enguany, el focus s'ha situat en accions que impulsin les 3R: reduir residus, reutilitzar productes i reciclar materials. En total, 262 organismes i empreses de tot Catalunya s'han implicat en la campanya, un 49% més que l'any passat.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de tres anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i entre els seus objectius hi ha canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció). Entre les dades que es manegen hi ha, per exemple, que del total de residus municipals que es generen a Catalunya 1,18 milions són fracció orgànica, és a dir, restes de menjar, dels quals 262.000 tones són aliments malbaratats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona