Bell, únic i singular

La singularitat que s'atribueix al Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) de Poblet no només radica en els elements naturals que l'envolten sinó en els destacats elements històrics i culturals que li atorga la presència dins l'espai protegit del reial monestir de Santa Maria de Poblet.

Amb una superfície total de 3.379 hectàrees l'espai protegit presenta dues zones diferenciades; una de forestal –bosc de Poblet–, que és la més extensa amb 2.276 hectàrees, i una part de zona agrícola, principalment vinya. Aquesta diversitat agroforestal configura un paisatge amb un cromatisme especial.

Dins del territori català, després del Parc Nacional d'Aigüestortes, ocupa el segon rang conjuntament amb d'altres com el PNIN de l'Albera i del Pedraforca. El PNIN de Poblet té una gran diversitat de comunitat de vegetals i és un dels espais naturals més ben conservats de Catalunya. Hi abunden espècies frondoses; alzinar i rouredes, amb especial interès pel roure reboll, espècie única a Catalunya. També resinoses i boscos mixtes. Aquesta rica i variada coberta vegetal fa que també la fauna sigui molt diversa i abundant, entre la qual destaquen espècies d'aus rapinyaires com l'àliga cuabarrada i mamífers com el porc fer. En l'espai protegit del bosc de Poblet també hi ha un reducte d'una espècie molt important de musaranya petita, que igual que la seva particular geologia atorguen al PNIN certa singularitat.

L'espai combina dos tipus de sòls; a la part de la vall de Castellfollit, els terrenys són àcids amb afloraments granítics, mentre que a la faixa superior hi ha terrenys calcaris sota cinglera de calç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona