Medi ambient

Salt inicia la prova d'usar feromones de llop contra senglars

El pla pilot a les hortes combina els repel·lents olfactius biològics amb una tanca elèctrica de 2.800 metres

Salt ja ha posat en marxa la prova pilot que havia anunciat per intentar evitar la incursió de senglars a les 400 hortes de les deveses combinant repel·lents biològics amb feromones de llop –el seu principal depredador– i tanques electrificades. Concretament, el que s'ha fet en tota la zona que va des del pont de l'autopista AP-7 fins al límit de la vila amb el riu Ter és instal·lar el tancat electrificat –que només serà actiu a les hores nocturnes– i al costat estaques de fusta amb una esponja impregnada de feromones de llop. La tanca tindrà una longitud de 2.800 metres i està situada on s'han detectat passadissos que usen els senglars per accedir a les hortes. La intenció del mètode és que l'animal associï l'olor de la feromona de llop a l'electrificació i aprofitar, a més, la capacitat de transmissió de coneixement entre els diferents membres de la manada. A partir d'ara es farà un seguiment de l'efectivitat –seguiment de les petjades i captures fotogràfiques– i la intenció és que, si tot va bé –una experiència prèvia de la mateixa empresa, Soma, al cementiri de Collserola els fa ser optimistes–, d'aquí a un parell de mesos es retiraran les tanques i es continuarà només amb l'aplicació del repel·lent.

La prova pilot s'emmarca en l'aposta de la regidora d'Entorn Natural i Medi Ambient, Marta Guillaumes, per polítiques ecològiques i respectuoses amb l'entorn natural, com ara l'ús de larves de marietes per controlar els pugons dels arbres. En aquest cas, Guillaumes ha volgut provar una alternativa perquè “amb les batudes disminueix la població de senglars però els que queden continuen acostant-se”, segons explicava fa un mes, quan es va anunciar el pla. La primera avaluació de la prova pilot es farà d'aquí a 4 setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.