Medi ambient

La Fundació Privada Carl Faust protegeix el talús del jardí botànic de Blanes

Els amos cobreixen un terreny de 140 metres d'amplada amb grans malles

L'Ajuntament havia requerit actuacions per evitar despreniments de roques

La Fundació Privada Carl Faust fa uns treballs de protecció del talús del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, que gestiona. L'entitat ha valorat els treballs de col·locació de grans malles de cables d'alta resistència en uns 140.000 euros, segons explica el gerent, Josep Borrell. L'Ajuntament de Blanes havia instat fa uns mesos a treballar per evitar el risc de despreniment de roques al carrer Cardenal Vidal i Barraquer, a prop del castell de Sant Joan i del port.

Els responsables del jardí botànic s'han decidit a actuar de manera gairebé definitiva en el tram de carrer més a prop del castell de Sant Joan, tot i que l'Ajuntament els havia demanat que hi fessin “treballs de manteniment”, detalla Borrell. És un terreny d'uns 140 metres d'amplada propietat seva. Els treballs, adjudicats a l'empresa Inaccés Geotècnica Vertical, van començar al mes d'octubre i s'allargaran fins a finals de gener.

Requeriment

La regidora d'Urbanisme de Blanes, Pepa Celaya (PSC), assenyala que en les obres també hi haurien de participar el propietari d'una finca privada i el d'un bloc d'apartaments. Els amos del jardí botànic tenen l'autorització del consistori per actuar al sector de la finca –i col·locar-hi ancoratges per als cables–. L'amo de la finca, que viu en un país del centre d'Europa, no ha estat localitzat.

Al carrer Vidal i Barraquer, en un terreny de titularitat municipal, l'Ajuntament ja hi havia instal·lat unes malles de protecció el 2011 en una operació amb diners europeus del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), la Diputació de Girona i l'Ajuntament.

LA XIFRA

140.000
euros
és el cost aproximat dels treballs del talús del jardí Marimurtra, que gestiona la Fundació Carl Faust.

LA FRASE

Havíem fet un requeriment als amos perquè actuessin. Hi ha un alt risc de despreniment
Pepa Celaya
REGIDORA D'URBANISME (psc)

Projectes per a s'Auguer i Mas Marull el 2017

L'equip de govern (PSC, CiU i ERC) vol actuar el 2017 per evitar despreniments al front marítim. Segons la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, el consistori disposa de 50.000 euros per tenir enllestits l'any que ve els projectes d'actuació a s'Auguer-els Padrets i Mas Marull. En els dos casos, les obres es podrien executar el 2018. L'Ajuntament blanenc té un estudi del maig amb quatre projectes urgents, dos dels quals són els de s'Auguer i Mas Marull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona