Medi ambient

Medi ambient

Protecció d'arbres de séquia a Palau d'Anglesola

L'Ajuntament declara d'interès local els de la banqueta dels canals d'Urgell per aturar la forta desforestació que hi ha hagut els últims anys

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha aprovat declarar l'arbreda de plàtans i tots els arbres presents a la banqueta de la tercera séquia principal dels canals d'Urgell, al tram comprès dins el terme municipal, arbres d'interès local per evitar que puguin rebre cap tipus d'agressió. El consistori ha pres aquesta decisió a causa de la forta desforestació i de la desaparició d'arbres singulars que hi ha hagut al municipi els últims anys.

Amb aquesta catalogació i un cop comunicat el canvi a la Generalitat, la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell haurà de sol·licitar l'autorització de l'Ajuntament abans de fer cap actuació lesiva en l'arbreda, i també en qualsevol dels arbres presents a la banqueta de la séquia principal. Així mateix, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola té previst condicionar alguns dels trams de la banqueta al seu pas pel nucli urbà, “sempre que hi hagi un previ acord amb la Casa Canal”, segons ha dit el regidor de Medi Ambient, Carles Esquerda.

Esquerda ha explicat que la desforestació dels últims anys “ha repercutit negativament en la qualitat del paisatge i en la biodiversitat de l'entorn del municipi”. Per això, des de la regidoria de Medi Ambient han endegat la identificació i la catalogació dels arbres i arbredes del terme municipal amb la intenció de declarar-los d'interès local “per protegir-los i evitar així que puguin desaparèixer o degradar-se”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona