Medi ambient

Reinvidicació pagesa

Unió de Pagesos portarà més de 300 tractors a Barcelona

La marxa pagesa arriba a la capital catalana dissabte per reivindicar l'aportació del sector al país

“Volem que s'entengui la importància del que fem, que és produir aliments suficients i de qualitat, preservar l'entorn natural i afavorir l'equilibri territorial.” Amb aquestes paraules explicava ahir a Barcelona el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, els motius que han portat el sindicat majoritari entre agricultors i ramaders a organitzar una marxa massiva que portarà els tractors del camp a l'avinguda Maria Cristina de la capital catalana. Demà emprendran la marxa des de diferents punts de la geografia catalana per arribar a Barcelona el dissabte 28. Unió de Pagesos preveu mobilitzar més de 300 tractors i aconseguir així que es llanci el seu missatge: “Ens sentim incompresos i volem que se'ns respecti”, deia ahir Caball.

És una petició que Unió de Pagesos (UP) llança a la societat en general però molt en particular a una administració que no està donant resposta, defensa, a les necessitats del sector. UP indica l'acumulació de factors, com ara la caiguda de la renda agrària i les dificultats per sobreviure a uns preus a la baixa per als productors, o el no compliment, segons el sindicat, de les línies prioritàries del PDR (el programa de desenvolupament rural) per la conselleria, però ahir Caball assenyalava quin ha estat el detonant: “Aquest cop ha estat la gent de muntanya la que se sent especialment menystinguda per l'acció respecte a la fauna salvatge i a la ramaderia ecològica”, va explicar ahir el coordinador nacional d'UP.

Caball va lamentar que “es deixin anar o es reintrodueixin espècies al territori, com s'ha fet amb els ossos, sense saber gestionar els efectes sobre la ramaderia”. A més, Caball denuncia que els ramaders no estan rebent totes les ajudes compromeses per a la producció ecològica.

Però, més enllà d'aquest detonant, la marxa que comença demà té un objectiu molt més global, reivindicar el paper del sector primari i establir una mena de nou contracte amb el conjunt de la societat: “Volem que s'entengui que estem aquí i que volem continuar sent útils al país”, destaca Caball.

El sindicat va tenir ahir el suport del secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego; de la vicesecretària general de la UGT, Laura Pelay, i de la secretària general de la USOC, Maria Recuero.

LA FRASE

Volem que s'entengui que som aquí i que volem continuar sent útils al país
Joan Caball
coordinador nacional d'unió de pagesos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona