Medi ambient

Lloret va reduir del 48% la despesa energètica del Teatre Municipal el 2016

Les mesures adoptades a final del 2015 han permès de reduir el consum elèctric i de gas a la Casa de Cultura i al teatre, que tenia un cost energètic molt elevat

Les mesures d'estalvi energètic implementades des de final del 2015 per l'Ajuntament de Lloret han permès de reduir el consum elèctric i de gas entre el 8 i el 27% a la Casa de Cultura i al Teatre Municipal durant el 2016. La reducció del consum, traduïda en despesa, ha permès d'estalviar entre el 19 i el 48% durant el 2016 respecte del 2015.

A final del 2015 l'Ajuntament va contractar una empresa especialitzada en estalvi energètic (AuditEnergy), que va instal·lar un sistema de monitoratge i anàlisi de consum a la Casa de la Cultura i al Teatre de Lloret. Joan Bernat, regidor d'Urbanisme, va explicar que els resultats de l'estudi “varen permetre adoptar unes mesures d'estalvi dirigides i acurades que han fet possible aquest considerable estalvi en consum energètic i econòmic”.

Estalvi econòmic

Les mesures implementades a la Casa de la Cultura han fet reduir del 8% el consum elèctric, la qual cosa ha significat un estalvi econòmic en la despesa energètica del 19% respecte de l'any anterior, concretament de 21.195 euros. Pel que fa al Teatre Municipal, l'estalvi ha estat més gran. S'ha aconseguit reduir del 27% el consum elèctric i de gas, la qual cosa ha significat un estalvi econòmic en la despesa energètica del 48%, concretament de 19.398 euros.

Les mesures d'estalvi energètic adoptades l'últim any han estat dirigides principalment a la reducció de la potència contractada, a millorar el funcionament de les instal·lacions de climatització, el seu ús i la seva regulació, així com a millorar el consum en les instal·lacions d'il·luminació. Entre els edificis i equipaments municipals, segons l'estudi que es va fer, la Casa de Cultura i el Teatre Municipal representaven un consum de més de 800.000 kWh l'any i una despesa anual per energia consumida de més de 150.000 euros.

LA XIFRA

43.257
euros menys
respecte del 2015 ha representat la factura en consums energètics a la Casa de Cultura i al teatre.

El consum del bar de la llar de jubilats

Tot i les millores aconseguides fins ara, Bernat va explicar que continuaran prenent mesures per reduir el consum energètic. Entre altres mesures, es preveu tornar a reduir la potència contractada, instal·lar detectors de presència en serveis higiènics i fer un seguiment del consum de les instal·lacions del bar de la llar de jubilats i millorar-los, ja que el seu consum elèctric representa el 16% del total de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia