Medi ambient

seguretat nuclear

Els plans d'emergència nuclear s'actualitzaran

El Congrés ho va aprovar ahir per unanimitat a proposta d'ERC

La comissió d'Energia, Turisme i Agenda Digital del Congrés va aprovar ahir, per unanimitat, instar l'Estat a l'actualització dels plans d'emergència nuclear dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La proposició no de llei, presentada per ERC i que va incorporar una esmena dels socialistes, també inclou la dotació de mitjans perquè la implementació sigui “efectiva”.

El diputat republicà, Jordi Salvador, va exposar les mancances de mitjans que pateixen molts pobles propers a les centrals nuclears catalanes per afrontar els plans d'emergència i les deficiències que presenten diverses infraestructures de comunicació, telecomunicacions, electricitat i viàries, que són vitals per poder implementar els plans amb garanties. Així, Salvador va assenyalar que els plans d'emergència nuclear actuals “són obsolets” i que cal redefinir-los i modificar els radis d'actuació dels plans. Seguint l'exemple del Japó i arran dels fets de Fukushima, es proposa modificar la zona II de seguretat, que ara inclou els municipis situats a entre 10 i 30 quilòmetres de les centrals, creant una nova subzona II, on se situarien els nuclis de població que hi ha a entre 10 i 20 quilòmetres de les centrals. Aquesta subzona inclou 34 municipis de les comarques del Baix Camp, el Baix Ebre, les Garrigues, el Priorat, el Segrià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, municipis que ara no disposen dels mitjans necessaris per afrontar una situació d'emergència. La proposició no de llei exigeix una partida extraordinària per actualitzar i equiparar els mecanismes de protecció civil als de la resta de municipis inclosos en la zona I, és a dir, els que estan en un radi de 10 quilòmetres de les centrals.

També s'avaluarà la possibilitat de fer un simulacre nuclear amb finançament europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona