Medi ambient

Municipal

Badalona tapia els edificis en desús del parc de Ca l'Arnús per evitar accidents

La mesura té un cost de 60.000 euros i s'aplicarà a quatre construccions dins de l'espai verd

Així no es podrà accedir a l'interior de les cases

Els edificis del parc de Ca l'Arnús i Can Solei s'estan tapiant per impedir que s'hi pugui accedir com fins ara per portes i finestres que estaven trencades. El parc, el gran pulmó verd de Badalona, té una sèrie de construccions abandonades i amb un estat de deteriorament que fa que suposin un perill per a la seguretat. És per això que l'Ajuntament de Badalona ha decidit destinar 60.000 euros procedents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a fer els treballs de segellament de quatre edificis en desús. Es tracta de la torre Arnús, el castell del llac i l'edifici de Can Solei, que està en desús. També s'han instal·lat portes metàl·liques a l'aula d'interpretació del parc, ja que fins ara les portes d'entrada només estaven protegides amb plafons de fusta. Aquest espai, situat al costat del Jardí de les Ciències, es fa servir quan hi ha activitats programades o visites de grups escolars al parc.

A més de protegir l'entrada dels edificis, estan fent tasques de desenrunament de l'interior, molt malmès en alguns casos, i s'estan retirant les deixalles acumulades.

En el cas de la torre Arnús, un edifici d'estil neoclàssic que va fer construir el banquer Evarist Arnús amb planta baixa, pis i golfes, s'ha optat per tapiar amb totxanes les portes de la planta baixa i el primer pis i es col·locaran planxes de fusta a les finestres de la part superior.

Al castell del llac, d'estil neogòtic i envoltat d'aigua, s'ha tapiat la planta baixa i s'han col·locat plafons de fusta a les finestres superiors. A l'edifici de Can Solei, on encara s'està treballant, s'optarà per la mateixa solució. En tots tres casos es deixarà una entrada de servei sense tapiar però suficientment protegida per barrar l'accés a l'interior dels edificis. D'aquesta manera es protegeix la seguretat mentre no es decideixi quin serà el futur de les edificacions, de propietat municipal des que l'Ajuntament de Badalona va comprar la part de Ca l'Arnús que encara estava en mans privades i la va unir al parc de Can Solei. Falta també definir l'ús de la Casa Clara, un edifici de meitat del segle XX, rehabilitat fa uns anys perquè s'hi fes la primera edició de la mostra d'interiorisme Badalona Home Design i que a hores d'ara està buit.

LA XIFRA

60.000
euros
és el cost de les tasques de desenrunament i protecció de quatre edificis situats a l'interior del parc.

Esperant permís per a les càmeres

La implantació de càmeres de videovigilància al parc és un dels projectes pendents per millorar la seguretat al recinte, que té una superfície de 9,3 hectàrees. L'Ajuntament té una partida econòmica de 100.000 euros procedent de l'AMB per a la instal·lació d'onze càmeres de videovigilància als accessos del parc i també en alguns dels edificis. A hores d'ara, els tècnics miren de resoldre com es pot fer la connexió amb fibra òptica i, un cop instal·lades, veure qui es farà càrrec del manteniment i la revisió de les imatges gravades. També caldrà demanar permís a la comissió de videovigilància, un òrgan liderat pel president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i representants d'altres institucions. El permís encara no s'ha demanat, però els responsables municipals creuen que serà possible obtenir-lo perquè altres parcs gestionats per l'AMB ja tenen instal·lat aquest dispositiu de vigilància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia