Medi ambient

L'Agència de Residus ha destinat 964.000 euros a projectes de reciclatge

L'ARC obre la convocatòria d'ajuts per a projectes de prevenció i foment del reciclatge i l'economia circular

Hi destinarà 7,5 milions a Catalunya

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va destinar durant l'any passat un total de 964.000 euros a subvencionar projectes de prevenció i foment del reciclatge i d'economia circular de les comarques gironines. Entre els diversos projectes subvencionats destaca un d'ecodisseny realitzat conjuntament per diversos actors de la cadena de valor del clúster carni Innovac, per desenvolupar un envàs de plàstic d'un sol material, millorant la reciclabilitat dels envasos del sector, al qual van destinar 20.000 euros. La mateixa quantitat va ser per a Masias Maquinaria, pel reciclatge de materials procedents del desballestament de matalassos de fora d'ús per poder-lo reintroduir en la cadena de valor. També es van destinar gairebé 50.000 euros a la redacció del pla local de prevenció de residus (PLP) i la primera fase del projecte de reutilització de la deixalleria municipal de Llagostera, la implantació d'un sistema de pagament per generació de l'Ajuntament de Vilablareix –34.489,57 euros– i el projecte de reutilització de productes en el mercat de segona mà de Tècniques i Recuperació del Gironès –50.000 euros–. En l'àmbit de recollida selectiva de la fracció orgànica destaquen les noves implantacions i el foment de l'autocompostatge que duran a terme els consells comarcals del Gironès i l'Alt Empordà i que han rebut les subvencions de 11.116 euros i 7.550 euros, respectivament. L'aposta per l'autocompostatge a l'Alt Empordà també hi és present amb 34.891 euros d'ajut. Altres subvencions destacades són els 27.000 euros per al PLP de Sant Hilari de Sacalm i els 36.149 euros també per a aquest municipi per a millores en la recollida selectiva de la fracció orgànica.

Pel que fa als ajuts per a la utilització d'àrid reciclat dels residus de la construcció, en total s'han atorgat 257.214 euros d'ajuts per a un total de 18 municipis gironins i el consorci de les vies verdes, destinats a la millora de camins. Els ajuntaments que han rebut els imports més alts en aquest sentit són l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro –64.731 euros–, Fortià –22.859 euros–, Sant Martí Vell –22.685 euros–, Llambilles –20.317 euros– i Caldes de Malavella –19.269 euros–, entre d'altres.

Cinc línies d'ajut per a aquest any

L'ARC destinarà 7,5 milions d'euros el 2017 a ajuts per a projectes de foment i prevenció del reciclatge i d'economia circular. Es recupera una línia d'ajuts per a la implantació de deixalleries per al tractament de residus municipals. A més d'aquesta línia, se n'obren quatre més: una vinculada a residus industrials, una de foment a l'economia circular, una vinculada a la fracció orgànica i una altra per a la reutilització de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia