Medi ambient

Recullen firmes contra el futur polígon de Ripoll

La plataforma Aturem el Polígon a la Carretera de les Llosses està fent la campanya a través de les xarxes socials i ja té més de 400 signatures

El col·lectiu ciutadà que s'oposa al projecte de construcció d'un polígon industrial a la carretera de les Llosses, a Ripoll, té en marxa una campanya de recollida de signatures per presentar-les d'aquí a unes setmanes a l'Ajuntament. La campanya, que ja s'havia iniciat de manera presencial, s'està concentrant ara al lloc web Change-org, on es pot llegir un text amb els arguments i la petició al consistori que aturi el projecte. Fins ahir a la tarda 435 persones hi havien donat suport.

“No és necessari”

La plataforma Aturem el Polígon de la Carretera de les Llosses afirma que la creació d'un nou espai industrial no respon a una necessitat real de sòl industrial, ja que actualment Ripoll –asseguren– disposa de set polígons industrials amb 39.509 metres quadrats de naus disponibles i 17.662 metres quadrats de parcel·les lliures en sòl industrial. D'altra banda –hi afegeixen– a la resta de la comarca es disposa d'abundant sòl disponible construït o planificat. Posen d'exemple el polígon de la Colònia Llaudet a Sant Joan de les Abadesses, el de Niubò de Campdevànol i de la Farga de Bebié a les Llosses.

Medi ambient

En el text fan notar també que cal valorar les planes agrícoles o fluvials del Ripollès com un patrimoni natural i etnològic que –afirmen– actualment és molt escàs a causa de la pressió urbanística de les últimes dècades. És, doncs –conclouen– un recurs que tenim el deure històric de respectar i el deure moral de mantenir per a nosaltres i per a les generacions futures. La terra és de totes i tots i no ha d'estar subjecte al benefici personal d'una minoria, afirmen.

Descarten una consulta

L'equip de govern de Ripoll (CiU) va rebutjar recentment la proposta del grup d'ERC, presentada com una moció, de convocar una consulta popular sobre el controvertit projecte.

LA FRASE

La terra no ha d'estar subjecta al benefici personal d'una minoria
Plataforma Aturem el Polígon de la Carretera de les Llosses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona