Medi ambient

Medi ambient

Els horts urbans de Begur, al Sot d'en Ferrer

Ja han acabat de desbrossar la finca municipal on hi haurà les 20 parcel·les

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begur ja ha començat les obres per crear una vintena d'horts comunitaris i una zona comunitària a tocar de l'aparcament del Sot d'en Ferrer. El consistori finalment s'ha decantat per ubicar-los en una finca municipal de 7.500 metres quadrats que hi ha a l'altre costat del vial de circumval·lació.

Els horts, d'uns 75 metres quadrats cadascun, són una aposta per l'agricultura ecològica i el foment de l'esbarjo entre els veïns: “Volem potenciar els valors ambientals, però també socials”, ha recordat l'alcalde i també responsable de l'àrea de Medi Ambient, Joan Loureiro.

Els primers treballs, completats fins ara, consisteixen en el desbrossament, tala i retirada d'arbres morts de la zona. A més, es crearà un passeig d'esbarjo als dos costats del torrent que passa pel mig de la finca i hi haurà una zona d'ombra amb taules i bancs per a ús dels hortolans, a més d'una caseta per a les eines, comunes per a tots els usuaris.

En aquest sentit, per un costat, s'està treballant en la redacció d'un reglament d'ús i funcionament i, per l'altre, es mira d'incloure la iniciativa en el projecte d'horts socials de Càritas. D'aquesta manera, els hortolans begurencs podrien disposar del suport d'un tècnic. La intenció és que entre els futurs hortolans hi hagi jubilats, però també joves i residents sense feina o en risc d'exclusió social.A nivell ambiental, a part de recuperar horts, que és el que hi havia hagut en aquesta finca, com es pot observar amb la presència encara de parets seques per superar el desnivell existent, es vol potenciar el tema mediambiental. Entre la feina administrativa pendent, també volen integrar-hi el torrent, ja que la normativa actual no permet fer-hi res a cinc metres a banda i banda de la llera. A més, també s'està treballant perquè el nou passeig serveixi de connexió entre el nucli antic de Begur i el safareig d'es Quinze i el sender que porta el mateix nom. “Aquesta actuació es preveu a mig termini”, ha avançat Loureiro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia