Medi ambient

Municipal

La Paeria prepara mesures per reduir el soroll al carrer

Actualitza el mapa acústic de la ciutat del 2010 amb nous mesuraments i elabora un pla d'acció per zones i usos

En el 73% dels casos estudiats se superen els nivells de contaminació sonora

L'Ajuntament de Lleida actualitzarà el mapa de capacitat acústica de la ciutat durant el mes que ve per poder elaborar així el mapa estratègic de soroll i establir un pla d'acció per reduir la contaminació acústica.

El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Fèlix Larrosa, va explicar que la Paeria ja té un conveni de col·laboració amb el Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida per fer els mesuraments. La Paeria actualitzarà el mapa acústic, la darrera versió del qual és del 2010, i s'hi sumaran els estudis que els enginyers han anat fent a la ciutat des de l'any 2004. Fins al 2016 s'han fet un total de 360 mesuraments, la majoria per queixes veïnals, i en un 73% dels casos no es complia la normativa i, per tant, se superaven els límits permesos.

D'aquesta manera, la primera hipòtesi de treball de la Paeria és que caldrà implementar mesures per reduir l'excés de soroll a la ciutat, sigui per zones o per a determinats usos. Larrosa matisava que l'objectiu són els excessos permanents i situats per sobre de la mitjana, més que aquells que es poden registrar puntualment o a causa d'un esdeveniment.

Per tant, l'objectiu serà “elaborar el mapa estratègic acústic per avaluar globalment l'exposició de la ciutadania al soroll, i servirà de base per adoptar mesures de prevenció o correcció de la qualitat sonora”, afirma el regidor.

El tinent d'alcalde va explicar que els ciutadans estem exposats a molts tipus de sorolls, tant diürns com nocturns, que no només tenen a veure amb l'oci, sinó també amb el trànsit o altres activitats a l'aire lliure. Per això, va dir Larrosa, les mesures seran diverses en funció de cada cas.

LA FRASE

Estem exposats a molts tipus de sorolls, diürns i nocturns, que no només tenen a veure amb l'oci
Fèlix Larrosa
Tinent d'alcalde d'Urbanisme

Dia per la conscienciació sobre el soroll

El Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida va organitzar ahir diverses activitats per conscienciar la ciutadania i donar-li a conèixer com es fan els mesuraments de soroll o què són els limitadors de soroll, per exemple. Van muntar una taula a la plaça Sant Joan amb una mostra d'equips de mesura i demostracions en directe gràcies a participants del concurs de maquetes del mòdul de DJ de l'institut Caparrella de la ciutat. Els joves van comprovar els equips de mesurament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia