Medi ambient

Medi ambient

Aragó dubta de les intencions de la Generalitat sobre l’Ebre

No troben clar el reial decret pel qual s’aprova el Pla de gestió del districte de la conca fluvial de Catalunya

El conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat d’Aragó, Joaquín Olona, ha comentat en sortir de la reunió amb la ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina: “Crec en les paraules de la ministra quan em diu que el Govern central no té cap intenció d’aprovar un transvasament, però mantinc un dubte legítim sobre les intencions del Govern català”.

Olona i García Tejerina s’han reunit per tractar del reial decret publicat aquest dimecres pel qual s’aprova el Pla de gestió del districte de la conca fluvial de Catalunya.

El dubte es fonamenta en l’encàrrec del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) perquè faci “un estudi detallat sobre el potencial i la viabilitat de la garantia de proveïment d’aigua per a Catalunya que pot comportar l’aigua del Segre a través del Canal Segarra-Garrigues, “la qual cosa podria indicar una clara intenció d’obrir amb això la porta a possibles transvasaments”, ha apuntat Olona.

En conseqüència, el Govern d’Aragó mantindrà la línia de treball anunciada adoptant totes les mesures cautelars a la seva disposició per evitar aquest possible desenllaç.

Entre elles la impugnació del reial decret publicat, en la qual ja treballen els serveis jurídics de l’Executiu aragonès.

El conseller s’ha reunit amb la ministra després de la sol·licitud que en el seu moment li va fer per ampliar l’escassa informació que el Govern d’Aragó havia rebut sobre un pla que podria afectar la Conca de l’Ebre, perquè encara que no esmenta expressament un transvasament d’aigua, “cosa que hagués estat il·legal”, ha expressat Olona, sí fa referència a un dèficit que serà necessari complementar.

En aquest sentit, el conseller aragonès li ha transmès el mandat rebut de les Corts d’Aragó el passat 21 d’abril.

En aquesta proposició no de llei el parlament aragonès demana al Ministeri que “informi desfavorablement qualsevol autorització de cabals formulada o que pogués formular-se per la Generalitat per al projecte de proveïment procedent del Canal Segarra-Garrigues fora de la Conca de l’Ebre”.

Referent a això la resposta de la ministra ha estat que es tracta d’una qüestió de caràcter jurídic que estudiarà, ha indicat el Govern d’Aragó en una nota de premsa.

Olona ja va emetre en el seu moment un vot particular en contra del projecte català quan va ser presentat en la reunió del Consell Nacional de l’Aigua (CNA) del passat mes de març, denunciant alhora la manca d’informació amb la qual va haver d’assistir a la reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona