Medi ambient

Trump anuncia que els EUA abandonen l’Acord de París contra el Canvi Climàtic

En una roda de premsa a Washington el president nord-americà ha explicat que el seu país abandonarà la comunitat internacional en la lluita contra el canvi climàtic.

El president dels Estats Units d’Amèrica Donald Trump va anunciar ahir al vespre (la tarda a Washington) que el seu país abandonarà la comunitat internacional en la lluita contra el canvi climàtic. Compleix així una de les seves promeses durant la campanya electoral que el va portar a la presidència. Els EUA es queden sols, amb Nicaragua i Síria, com a no signants dels compromisos adoptats a París per gairebé 200 estats a finals del 2015.

Funcionaris de la Casa Blanca havien anticipat ahir que el president Donald Trump anunciaria la retirada dels EUA de l’Acord de París contra el Canvi Climàtic. Aquest acord es va signar durant el mandat de Barack Obama, que va definir l’acord com “un punt d’inflexió i la millor oportunitat per salvar el planeta.” Obama s’havia fixat que els EUA reduissin pel 2025 les emissions de gasos d’efecte hivernacle entre un 26 i un 28% respecte als nivells del 2005

Tanmateix, el punt 28 de l’Acord de París indica que qualsevol estat que hagi ratificat l’acord només pot sol·licitat la seva retirada tres anys més tard de la seva entrada en vigor. Això portaria la data al 4 de novembre del 2019. Una vegada feta la petició formal haurà de passar encara un any per a que la sortida sigui efectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia