Medi ambient

Municipal

Badalona impulsa una campanya pionera per incrementar el reciclatge

La ciutat vol fer créixer la recollida selectiva a l’hostaleria i començarà per la façana marítima

L’objectiu és deixar d’estar a la cua en la separació de residus

Badalona es fixa en bars i restaurants per incrementar el volum de la recollida selectiva. Per això, l’Ajuntament i les entitats Ecoembes i Ecovidrio han posat en marxa una campanya conjunta de sensibilització i suport als establiments d’hostaleria per incrementar el percentatge de recollida selectiva d’envasos lleugers i de vidre. Durant l’estiu està previst incidir en els establiments de la franja litoral entre el port i el límit amb Montgat i a partir de la tardor la campanya s’estendrà als bars i restaurants dels principals eixos comercials de la ciutat.

D’aquesta manera, Badalona vol incrementar el volum de residus que es recullen de manera selectiva, ja que la ciutat es troba a la cua dels municipis de l’àrea metropolitana en volum de deixalles reciclades per habitant, segons va reconèixer el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, en la presentació de la campanya. Duran va manifestar la seva preocupació per les xifres i va recordar que en el futur s’exigirà als municipis que reciclin més i millor i s’establiran sancions econòmiques als que no ho facin.

Per dur a terme la campanya, un equip d’informadors ambientals visita des d’aquesta setmana una vintena de bars i restaurants de la façana marítima per tal de conèixer de primera mà els seus hàbits de reciclatge i detectar les necessitats específiques de cada establiment a l’hora de separar els residus. També se’ls lliuren cubells de reciclatge totalment gratuïts, per tal de facilitar la separació en origen dels residus d’envasos que generen, i s’oferirà als establiments informació detallada sobre com separar els residus correctament i sobre els avantatges socials i econòmics del reciclatge.

LA XIFRA

20
Bars i restaurants
de la façana marítima que participaran aquest estiu en la primera fase de la campanya

LA FRASE

És important conscienciar el sector de l’hostaleria per sensibilitzar tota la població
Francesc Duran
regidor d’Espais Públics i Mobilitat de badalona

Un sector cabdal en la generació de residus

Les entitats Ecovidrio i Ecoembes, encarregades de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre i d’envasos lleugers a l’Estat, estimen que al voltant del 50% dels residus d’envasos de vidre i del 10% dels envasos lleugers es generen a l’hostaleria. És per això que s’incidirà en aquest sector. El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, va explicar que fer pedagogia en bars i restaurants serveix també per “sensibilitzar la població”. L’any 2016 cada habitant de Badalona va reciclar una mitjana de 20 quilos, distribuïts en 11 de vidre i 9 d’envasos lleugers. En xifres totals, a Badalona es van reciclar 2.275 tones d’envasos de vidre i 1.958 tones d’envasos lleugers. En el cas del vidre hi va haver un descens del 6,59% respecte al 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona