Medi ambient

Municipal

El Masnou obrirà la platja per a gossos a finals de mes

Es tracta d’una prova pilot perquè les mascotes hi puguin córrer lliurement i banyar-s’hi prèvia sol·licitud d’un carnet especial

L’espai fa 300 metres lineals i va de la zona de Can Teixidor al límit amb Montgat

El tram de platja per a gossos del Masnou està previst que s’obri a finals d’aquest mes “o a principis del que ve”, segons va explicar el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro (ERC-MES). Començarà com una prova pilot i serà un espai on els gossos podran córrer lliurement i banyar-s’hi. Per fer-ho, els amos interessats s’hauran de treure un carnet de tinença cívica i responsable d’animals de companyia que a hores d’ara ja es pot sol·licitar a l’Ajuntament. Els que no disposin d’aquest document podran accedir igualment a la platja amb el seu gos, però aquest haurà d’anar lligat. Pel que fa als gossos de races potencialment perilloses, no podran gaudir del carnet, ja que la llei no permet dur deslligats exemplars d’aquestes races en cap tipus d’espai, però sí que podran entrar a la platja lligats i amb morrió. El tram de platja que s’utilitzarà serà el que va des de la zona de Can Teixidor fins al terme municipal de Montgat. Un espai que disposa de 300 metres lineals i una superfície total de 1.600 metres quadrats.

Alfaro va recordar que aquesta iniciativa de tenir un tram marítim per a gossos va sorgir arran de la demanda per tenir un espai d’aquestes característiques al municipi, però va voler fer una crida al civisme per assegurar la continuïtat de la iniciativa. “Estic segur que aquesta zona serà molt respectada per la gent del Masnou”, va subratllar Alfaro, que va avançar que després de l’estiu es farà una valoració de l’experiència per estudiar si aquesta zona de bany per a gossos es pot mantenir durant tot l’any.

Paral·lelament, el titular de Salut Pública va comentar que està previst ampliar dues de les tres zones d’esbarjo per a aquests animals que ara hi ha al Masnou i crear-ne tres més. Aquestes últimes s’instal·laran al parc de la Nimfa, al parc de Bellresguard i en una zona del Masnou Alt, a tocar de l’autopista.

LA XIFRA

1.600
metres quadrats
és la superfície que ocuparà la zona de bany per a gossos del Masnou.

LA FRASE

Estic segur que aquesta zona per a gossos serà molt respectada per la gent del Masnou
Albert Alfaro
Regidor de Salut Pública del masnou

Pineda ressitua l’espai assignat

Pineda ha ressituat el tram de platja que va obrir fa pocs dies perquè l’utilitzin els banyistes amb les seves mascotes. Si a finals de la setmana passada es van instal·lar tanques a la sorra davant mateix del càmping Caballo de Mar, ara s’ha traslladat la zona uns metres més cap a l’esquerra, a tocar de la platja del Centre i davant de les instal·lacions del Càmping Bell-Sol. Des de l’Ajuntament s’alerta, però, que l’emplaçament encara no és definitiu i que podria variar, però es recorda que el nou tram té les mateixes mides que l’anterior, cent metres lineals. De moment, només s’han col·locat les papereres que insten els usuaris a fer un bon ús de l’espai, però en els pròxims dies està prevista la instal·lació del cartell per indicar les normes que han de garantir la convivència amb la resta de banyistes. La nova platja de gossos de Pineda, oberta a tothom els 365 dies l’any, sense horaris ni restriccions d’usuaris, es va inaugurar oficialment aquest cap de setmana com a complement de l’oferta de costa del municipi, juntament amb el tram destinat als nudistes. El consistori ha anunciat que preveu fer una avaluació a final de temporada per veure si mantindrà la iniciativa la temporada vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona